Πολιτική

Μαξίμου: Η στιχομυθία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το βουνό και η πλάκα

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Τροφή για σχόλια για την επιλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε η στιχομυθία του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βουνό, η κουβέντα με τη Φώφη Γεννηματά που προηγήθηκε και η πλάκα…

Η στιχομυθία του Κυριάκου Μητσοτάκη με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου έδωσε τροφή για παραπολιτικά σχόλια και νέα σενάρια για την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί τον περασμένο Οκτώβριο, συζητώντας με τη Φώφη Γεννηματά, ο πρωθυπουργός στο ερώτημα εάν έχει σκεφτεί κάποιο όνομα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει ότι θα κλέψει ένα διήμερο για να πάει στο βουνό και να σκεφτεί το όνομα του επόμενου Προέδρου.

Σήμερα το πρωί, λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:

Μητσοτάκης: Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω.

Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα

Ο πρωθυπουργός γέλασε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως τα τέλη του 2019 θα έχει σίγουρα επιλέξει ποιος θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην προεδρία της Δημοκρατίας, ή αν θα παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης και θα επιστρέψει την Κυριακή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Δεκεμβρίου, θα αναχωρήσει για το Μέτσοβο Ιωαννίνων όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.