Πολιτική

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, τα ακίνητα και οι αποστάσεις των συντρόφων

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είναι από το 2014 Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για τα ακίνητα που έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες». Ήταν μόνο αυτά;

Κατά την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, τροφή για σχόλια έδωσε η δημοσίευση των φωτογραφιών του Δημήτρη Παπαδημούλη να ψωνίζει -όχι μετρημένα όπως σύστηναν οι αρχές σε όλους τους Έλληνες- γεμίζοντας τα καρότσια μέχρι πάνω.

Το βίντεο προβλήθηκε από το Mega και έδειχνε τον κ. Παπαδημούλη να αποχωρεί από σούπερ μάρκετ με δύο γεμάτα καρότσια με προϊόντα. Έσπασε ταμεία με τους χρήστες του twitter να τον κατηγορούν για αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο ίδιος έδωσε την απάντηση: «Πριν λίγο, σε εκπομπή του MEGA με κατήγγειλαν για "αντικοινωνική συμπεριφορά"! Ο λόγος είναι ότι, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παρέλαβα από ένα "Σκλαβενίτη" με γεμάτα ράφια κ λίγο κόσμο, μια παραγγελία -2 καρότσια- που είχα κάνει. Χωρίς να το διασταυρώσουν! Έλεος με την λασπολογία!».

Την ίδια στιγμή που η χώρα έμπαινε σε lockdown και ο Δημήτρης Παπαδημούλης έβγαινε από το σούπερ-μάρκετ πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο ευρωβουλευτής, ως όφειλε, δε μπήκε στη 14ήμερη καραντίνα, όπως προέβλεπαν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, αφού ο ίδιος ήρθε στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Οι αντιδράσεις για το Real Estate

Το στέλεχος της αριστεράς αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματά του αγοράζοντας στη διετία 2018-2019 σε πολύ καλές τιμές 15 ακίνητα, φτάνοντας σε 38 τον συνολικό αριθμό των ακινήτων που ανήκουν στον ίδιο και στα μέλη της οικογένειάς του.

Οκτώ ακίνητα απέκτησε το 2018 ενώ, προχώρησε μέσα στο 2019, στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων. Ο Παπαδημούλης νοικιάζει συνολικά πλέον 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες. Στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αναφέρεται ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία.

Ο ευρωβουλευτής, παρά το σάλο που ξεσηκώθηκε, δήλωσε ότι "δεν κρύβει τίποτα” και ότι "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται".

Βροντές στην Κουμουνδούρου

Σε μια συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην "Αυγή της Κυριακής", ειπώθηκε κάτι που έμοιαζε με μήνυμα προς τον ευρωβουλευτή. "Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Θα δίνει τα έσοδα σε σε φτωχούς και μετανάστες

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση που διανεμήθηκε από τα "κεντρικά" της Κουμουνδούρου, αφού επιμένει ότι "στοχοποιείται" λόγω αντιπερισπασμού από ΜΜΕ φιλικά διακείμενα στην κυβέρνηση, πειθαναγκάστηκε μάλλον να ανακοινώσει ότι "το σύνολο των καθαρών εσόδων από όσα διαμερίσματα ενοικιάζω μέσω ΜΚΟ σε πρόσφυγες και μετανάστες, θα κατατίθενται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για τη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης υπέρ των Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Αποστάσεις από Μπαλάφα και Βούτση

Με σαφείς αποστάσεις και με μια μονολεκτική άρνηση απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στο ερώτημα αν θα αγόραζε και εκείνος τον απίστευτα μεγάλο αριθμό ακινήτων που έχει αγοράσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αποστάσεις από το θέμα των ακινήτων κράτησε και ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης "έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και ερμηνείες, οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τους κατήγορους του που τον έχουν, όπως είπε, στοχοποιήσει με αυτήν την υπόθεση ως προς τον χαρακτήρα της νομιμότητας των περιουσιακών του στοιχείων”. Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε με έμφαση ότι όλοι κρίνονται δημόσια.