Πολιτική

Γεωργιάδης: Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα στα εποχικά καταστήματα, θα κλείσουν

eurokinissi eurokinissi
Μόνο τα καταστήματα που αμιγώς πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη θα ανοίξουν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

 "Μόνο τα καταστήματα που αμιγώς πωλούν εποχικά είδη θα ανοίξουν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για 110 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλέψουν καθόλου τις γιορτές δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν το εμπόρευμά τους την 1η Ιανουαρίου και μεγάλο μέρος του εμπορεύματος δεν μπορεί να πωληθεί ούτε του χρόνου τα Χριστούγεννα και θα έπρεπε να πεταχθεί" τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης

Από τη στιγμή που άνοιξε η λιανική πώληση για τα συγκεκριμένα καταστήματα «ξεκλειδώνει» και η πώληση των χριστουγεννιάτικων ειδών στα σούπερ μάρκετ. Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε μάλιστα σε αυτό το σημείο ότι συμμερίζεται και λαμβάνει υπόψη την ένσταση που έχει εκφραστεί από πολλούς στην αγορά για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται στις μεγάλες αλυσίδες οι οποίες πωλούν επίσης χριστουγεννιάτικα είδη και τώρα είναι κλειστές.

«Θα θέλαμε πολύ να ανοίξουμε όλα τα καταστήματα που έχουν εποχικά αλλά είναι πολλές χιλιάδες» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία πάντως πρόθεση είναι να ανοίξουν σύντομα.

Γενικά για το άνοιγμα της αγοράς είπε ότι πως «πρόθεσή μας είναι όταν η επιδημία το επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς να γίνει κλιμακωτά για να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός» και οι «τρομακτικές εικόνες» του Λονδίνου κατά την πρώτη μέρα του ανοίγματος.

Ξεκαθάρισε δε ότι το άνοιγμα της Δευτέρας για τα εποχικά καταστήματα θα γίνει γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις και θα είναι μια «άσκηση ευθύνης» για τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους αλλά και τους πολίτες, προσθέτοντας πως εάν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού σαν αυτές του Λονδίνου και δεν τηρηθούν τα μέτρα στα εποχικά καταστήματα, θα κλείσουν αμέσως.