Πολιτική

Φ. Γεννηματά: Θα κερδίσουμε την μάχη της πανδημίας όλοι μαζί ή θα τη χάσουμε όλοι μαζί

Eurokinissi Eurokinissi
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για προχειρότητα στη διαχείριση της πανδημίας, για απόσταση από την πραγματικότητα, για ασυνέπεια και μετάθεση ευθυνών.

«Υπάρχουν φωνές της αντιπολίτευσης που δεν σας βολεύουν. Το ΚΙΝΑΛ ρίχνει φως στα λάθη και στην αδιαφάνεια, σε όσα παγώνουν την ελπίδα του κόσμου, τόνισε από το βήμα της Βουλής η κα. Φώφη Γεννηματά.

«Η πατρίδα μας μετράει τους τελευταίους μήνες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Το τελευταίο που θα περίμεναν πολίτες από εμάς, της δύναμης της αντιπολίτευσης, θα ήταν εύκολο και ανέξοδος λαϊκισμός» είπε ξεκινώντας η κ. Γεννήματα και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό συμπλήρωσε:

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για τη διαχείριση της πανδημίας και την υγειονομική κρίση, σημειώνοντας ότι εκτίθεται όποιος δεν έχει σχέδιο. Παράλληλα, πρόσθεσε: «Σε λίγο καιρό θα χρειάζεστε κιάλια και να δείτε το πολυπόθητο αυτό κέντρο για εσάς. Εμείς στο ΚΙΝΑΛ δεν επενδύουμε πολιτικά στην καταστροφή και στα ερείπια. Είμαστε μία δύναμη πολιτικής ευθύνης. Για να είμαστε χρήσιμοι, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Καμία συγκάλυψη, όλα στο φως».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σημείωσε: «Η αυτοκριτική και η αναγνώριση των λαθών σημαίνει γενναιότητα. Αυτό δείχνει σύνεση και απόφαση, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Δεν αξιοποιήσατε στο ελάχιστο τις παρεμβάσεις μας. Κάνετε λάθος, δυστυχώς θα το καταλάβετε αργά. Οι πολίτες έχουν γνώση και μνήμη.

Έχουμε 2 προκλήσεις μπροστά μας:

α) ασφαλές άνοιγμα

β) έγκαιρος εμβολιασμός του πληθυσμού με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας».

Νομοσχέδιο ΑΣΕΠ

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια πίσω από κάθε νομοθέτημα», ενώ προσέθεσε ότι η «κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία ξηλώνει το ΑΣΕΠ και επιβάλλει την περίφημη γαλάζια συνέντευξη».
Πίσω από κάθε νομοθέτημα ξετρυπώνουμε λαγούς με ρουσφέτια, εξυπηρέτησης και διαγωνισμός μαϊμού.

Εκκλησία

Η κα Γεννηματά στην συζήτηση στην ολομέλεια με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την πανδημία αναφέρθηκε στην Εκκλησία, τονίζοντας πως δεν μπορεί πάντα να εξαιρείται από τα μέτρα.
"Δεν μπορεί πάντα να εξαιρείται η Εκκλησία από τα μέτρα" δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά.

Προτάσεις για την επόμενη μέρα

«Υπάρχει πάντα η απειλή του τρίτου κύματος και μπορούμε να την προλάβουμε και να την περιορίσουμε δραστικά. Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, όχι μόνο φρένο, γκάζι και στροφή. Επιμένουμε στο σταδιακό άνοιγμα με γενναία μέτρα για να στηριχθούν το λιανεμπόριο και όσοι έχουν πληγεί από την κρίση» είπε.

Και κατέληξε: «Μπορούν να ανοίξουν πρώτα οι περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο και με διενέργεια τεστ. Οι επιλογές σας στον εορτασμό των Φώτων και με το άνοιγμα των σχολείων δείχνουν ότι συνεχίζετε την ίδια λογική. Απαιτείται στήριξη στο ΕΣΥ. Άμεσα θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις και να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό».

NETWORK