Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Ζητά σχέδιο εκτεταμένης ιχνηλάτησης για τις επαφές των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης

eurokinissi eurokinissi
Σχέδιο εκτεταμένης ιχνηλάτησης για τις επαφές των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης ζητά το ΚΙΝΑΛ, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Πουλάς.

Όπως αναφέρει επικρατεί έντονη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την διασπορά της ινδικής μετάλλαξης μετά τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έχουν ταυτοποιηθεί το ένα στην Πάτρα και το άλλο στην Αθήνα σε γυναίκα με ιστορικό ταξιδιού στο Ντουμπάι.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η χώρα μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο εξόδου από το ολικό απαγορευτικό με την επανέναρξη δραστηριοτήτων όπως το λιανεμπόριο και προσεχώς της εστίασης αλλά και των σχολείων.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες και με τα δεδομένα που έρχονται από την Ινδία, στην οποία κυριαρχεί το ινδικό στέλεχος, πρόκειται για μία πολύ μεταδοτική μετάλλαξη για την οποία οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο κ. Πουλάς ρωτά τον υπουργό Υγείας:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για τον άμεσο εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας;

2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση και εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης;