Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ
«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης» ένα από τα συνθήματα.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ισραηλινή Πρεσβεία πραγματοποιούν οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, στην κορυφή της πορείας βρίσκονται γνωστά στελέχη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων».

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη», αναφέρεται ακόμη -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

PALAISTINI1 PALAISTINI2

Παρόντες οι βουλευτές Σκουρλέτης, Δρίτσας, Καββαδία

Οι διαμάχες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων συνεχίζονται και τα θύματα είναι πολλά. Από την μια μεριά το Ισραήλ έχει τακτικό στρατό και χτυπάει στη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης και πλήρως εξοπλισμό και από την άλλη η Χαμάς εκτοξεύει δεκάδες ρουκέτες προς την απέναντι πλευρά.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ η ευθύνη του εμπόλεμου κλίματος ρίχνεται προς την πλευρά του Ισραήλ εξού και η διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της χώρας στην Ελλάδα. Παρόντες είναι και οι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σκουρλέτης, Δρίτσας, Καββαδία.