Πολιτική

Διπλωματικές πηγές για Ζαχάροβα: «Καμία ευθύνη της Αθήνας για την όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία»

Διπλωματικές πηγές για Ζαχάροβα: «Καμία ευθύνη της Αθήνας για την όξυνση στις σχέσεις με τη Ρωσία»
Στις εμπρηστικές δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελλάδας, απάντησαν διπλωματικές πηγές.

Με ιδιαίτερα αιχμηρές εκφράσεις σχολιάσε η Ζαχάροβα τις δηλώσες του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, κάνοντας λόγο για «επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Διπλωματικές πηγές από το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντούν την Τετάρτη, πως οι εν λόγω αναφορέρες του Κρεμλίνου συνιστούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις - όξυνση την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Τα πρόσφατα σχόλια της Ελλάδας είναι προσπάθειες να βρει δικαιολογίες για την αντιρωσική της στάση», δήλωσε μεταξύ άλλων την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε «μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών» υποστήριξε η Ρωσίδα αξιωματούχος σύμφωνα με το TASS.

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί του τάγματος Αζόφ», σημείωσε χαρακτηριστικά.