Πολιτική

Η απάντηση του Οικονόμου για τους Αστυνομικούς με τα ποτιστήρια στη φωτιά

Η απάντηση του Οικονόμου για τους Αστυνομικούς με τα ποτιστήρια στη φωτιά

Για τις εικόνες με τους Αστυνομικούς με τα ποτιστήρια στη φωτιά της Πεντέλης κλήθηκε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε κατά τη διάρκεια του briefing να απαντήσει και για τις εικόνες των Αστυνομικών με τα ποτιστήρια που προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σωζόταν κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Πεντέλη.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σχετικά: «Κάνουμε συνεχώς βήματα και προσπάθειες να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Έχουμε πια ένα υπουργείο ολόκληρο για να συντονίζει. Έχουμε πολύ περισσότερο κόσμο σε σχέση με το παρελθόν. Έχουμε διαθέσει πολλά χρήματα για πρόληψη, καθαρισμούς δασών. Έχουμε από το εξωτερικό 45 εναέρια μέσα από τα 20 που είχαμε μέχρι πρόσφατα. Υπάρχει προσάθεια για ενίσχυση σε πρόβλεψη αλλά και σε πυρόσβεση. Και είμαστε πολύ καλύτερα σε συντονισμό, θα συνεχίσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Οι ζημιές θα αντιμετωπιστούν και το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει. Έχουμε αναπτύξει μηχανισμό καταγραφής. Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης. Μέχρι χθες είχαν επανηλεκτροδοτηθεί 10.000 καταναλωτές και η αποκατάσταση θα συνεχιστεί. Κρατική στήριξη στους πληγέντες, θα ανακοινώσει ο Τριαντόπουλος».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε: «Δεν θέλω να κάνω σχόλιο. Αν ορισμένοι νομίζουν ότι απέναντι σ' ένα φαινόμενο προσφέρεται για αντιπολίτευση το θέμα της φωτιάς, εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε. Θα είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας όχι για να κομπάζουμε αλλά για να ελαχιστοποιούμε τις συνέπειες. Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σώζουμε τις περιουσίες των ανθρώπων και να στεκόμαστε στο πλευρό τους όταν αναπόφευκτα θα έχουμε ζημιές».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση διαφωνεί με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% στη χρησιμοποίηση φυσικού αερίου «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην χρειαστεί να πάμε εκεί. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει διατάραξη στην εφοδιαστική αλυσίδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της Αρχής με την πρόταση της Κομισιόν με τη μείωση 15% για την χρησιμοποίηση αερίου. Έχουμε πρόταση για τις τιμές και την προμήθεια και σ' αυτές θα επιμείνουμε».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Οκτάι για το τουρκικό γεωτρύπανο που θα βγει στη Μεσόγειο, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Παρακολουθούμε κάθε εκδήλωση και ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, πάντα με ψυχραιμία διασφαλίζουμε την ειρήνη στην περιοχή και προφανώς και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο».