Πολιτική

Τραγωδία στα Τέμπη: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για τις προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Τραγωδία στα Τέμπη: Θέμα ωρών οι ανακοινώσεις για τις προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ Φωτογραφία: Eurokinissi
Στην ανακοίνωση των μεταβατικών διοικήσεων σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην ημέρα η κυβέρνηση, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει το πλαίσιο για τις οικονομικές αποζημίωσεις των συγγενών των 57 νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τις νέες προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η κυβέρνηση, λίγες ημέρες μετά την παραιτήσεις που υπέβαλαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Βίνης.

Σημειώνεται πως παρά την παραίτησή τους, και οι δύο παραμένουν μέχρι σήμερα στα γραφεία τους με εντολή που ανανεώνεται μέρα με την ημέρα, προκειμένου να λειτουργήσει υπηρεσιακά ο Οργανισμός μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις αποζημιώσεις

Σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται, παράλληλα, να ανακοινώσει τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης - στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου - είχε σημειώσει ότι προτεραιότητα αποτελεί τόσο η οικονομική όσο και η ηθική και ψυχολογική στήριξη, προαναγγέλλοντας τις σχετικές ανακοινώσεις που «θα γίνουν άμεσα και με την διακριτικότητα που αυτό απαιτεί».

Επιστολή Γεραπετρίτη σε κόμματα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να θωρακιστεί η ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται, άλλωστε, να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή στην Ολομέλεια - ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η Ολομέλεια.