Πολιτική

Κυβερνητική επιβεβαίωση για επίδομα θέρμανσης και... στο ρεύμα

Κυβερνητική επιβεβαίωση για επίδομα θέρμανσης και... στο ρεύμα Φωτογραφία: Eurokinissi
Ανακοινώσεις ως το τέλος του μήνα από τον υπουργό Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη για περαιτέρω στήριξη απέναντι στις αυξήσεις στο ρεύμα, προανήγγειλε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε θα είναι σε συνέχεια όλων των παρεμβάσεων που έχουν γίνει καθόλη την διάρκεια των εισαγόμενων ανατιμήσεων και στο ρεύμα.

«Και αυτή την φορά θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο για να μην πληρώσουν οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ενδεχόμενες ανατιμήσεις στο ρεύμα», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

{https://www.youtube.com/watch?v=U8YaNjka7Jg}

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τη δυνατότητα να λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης από τις αρχές του νέου έτους και όσοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας ή άλλες συσκευές.

Στόχος του υπουργείου είναι να επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία θα διαχωρισθούν από τα οικονομικά ευάλωτα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, έχει ήδη έτοιμο το «εργαλείο», μέσα από το οποίο οι θα εντοπίζονται οι ενεργειακά ευάλωτοι πολίτες.

«Άμα δει κανείς τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού δείχνουν ότι η χώρα μας σε μεγάλα ζητήματα δεν έχει πλέον τον ρόλο του θεατή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ όπου συναντήθηκε με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία ή συμμετοχή του πρωθυπουργού σε σημαντική διάσκεψη και πρόσθεσε ότι έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή την στάση μας. Είμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και στο δικαίωμά του για αυτοάμυνα, πάντοτε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με βασικό στόχο να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση.

Ήταν μία σημαντική συνάντηση με τον κ. Νετανιάχου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη η εβδομάδα και, όπως είχαμε πει, θα επαναπρογραμματιζόταν, όπως και έγινε σήμερα», σημείωσε επίσης ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Μαρινάκη «ήταν πολύ σημαντική και η παρουσία του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο και όσα είπε περιγράφουν όσα βιώνουμε, αλλά και τις λύσεις που προτείνουμε»

«Δεν μένουμε μόνο σε διαπιστώσεις και σε διατύπωση θεωριών, ούτε μόνο σε λόγια, αλλά έχουμε την δυνατότητα, χάρη στην ισχυροποίηση της χώρας μας και προσωπικά του πρωθυπουργού, να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, οι οποίες είναι συμβατές και συνεπείς με τις διαχρονικές θέσεις της χώρας μας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.