Πολιτική

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Πράσινου Κόμματος

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης - Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας Πράσινου Κόμματος
Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης. Ανοιχτά τα ενδεχόμενα δημιουργίας αμιγώς Πράσινου Κόμματος ή συνεργασίας με άλλους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση παραίτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δημοσιοποίησε πριν λίγο ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος το βράδυ αναμένεται να μιλήσει στην ΕΡΤ και να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την μετέπειτα πορεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, δεν τον ενδιαφέρει να δημιουργήσει ενα αρχηγοκεντρικο κόμμα, ωστόσο τον ενδιαφέρει πολύ ένα αμιγώς πράσινο κόμμα.

Η αρχική παράλειψη του Στέφανου Κασσελακη, άλλωστε, να μην περιλαμβάνει στα νέα think tank του ΣΥΡΙΖΑ σχετική ενότητα ήταν από τις βασικές αιτίες αποχώρησης του, από την Κουμουνδούρου. Δεν είναι, λοιπόν, σαφές αν μέσα στους επόμενους 8 μήνες, έως τις ευρωεκλογές, θα μπορέσει, πάντως, να δημιουργηθεί ένας νέος καθαρά πράσινος φορέας.

Άλλωστε από τις ίδιες πηγές, επιβεβαιώνουν ότι βρίσκεται, μεταξύ άλλων, σε επικοινωνία και με στελέχη που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή προσανατολίζονται σε κάτι τέτοιο.

Επομένως, οι επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δείξουν αν στις ευρωεκλογές ή/και στις εθνικές εκλογές θα δούμε να προχωρά η δημιουργία ενός πράσινου Κόμματος ή αν θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα της Αριστεράς, με κάποιον είδους συνεργασία με ενα πράσινο μπλοκ δυνάμεων.