Πολιτική

Πρόσωπο κλειδί πρωθυπουργικών γραφείων, ο νέος Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ

Πρόσωπο κλειδί πρωθυπουργικών γραφείων, ο νέος Διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Φωτογραφία: Intime
Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ορίζεται ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους.

Καθήκοντα Διευθυντή στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Χάρης Χατζηχαραλάμπους, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου το κόμμα.

Ο δημοσιογράφος Χάρης Χατζηχαραλάμπους έχει σημαντική διαδρομή σε θέσεις ευθύνης στο κόμμα της ΝΔ, από τον Θεόδωρο Κασίμη και τη διακυβέρνηση Καραμανλή, μέχρι τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τη διακυβέρνηση Σαμαρά. Επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, το πρωθυπουργικό επιτελείο τον ενέταξε στο δυναμικό του, αρχικά στο πλευρό του Βασίλη Κικίλια και στη συνέχεια δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά, στις διπλές εθνικές εκλογές.

O Χάρης Χατζηχαραλάμπους γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα, ενώ, κατάγεται από το Γύθειο και έχει μικρασιατικές ρίζες από την Σπάρτη της Πισιδίας.

Είναι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας έχει συμμετάσχει σε προεκλογικές εκστρατείες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Hatzich

Ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης του Δημόσιου Τομέα, έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής στη Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών (2008-2009).

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Ενημέρωσης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (2011-2014) και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. (2014).

Από το 2019 έως και το 2021 ήταν Διευθυντής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, συντονιστής της καθημερινής τηλεοπτικής ενημέρωσης για την πανδημία του κορονοϊού SARS-CoV-2 και της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής ενημέρωσης για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Έχει ακόμα υπηρετήσει ως σύμβουλος επικοινωνίας στα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή των Ελλήνων.