Πολιτική

«Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» η αλβανική δικαιοσύνη για την υπόθεση Μπελέρη

«Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» η αλβανική δικαιοσύνη για την υπόθεση Μπελέρη Φωτογραφία: Social media
Δεκτό έκανε η αλβανική Δικαιοσύνη το αίτημα του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, να γίνει έρευνα για κατάθεση ψευδομάρτυρα στη δίκη του, ωστόσο, απέρριψε εκείνο που αφορούσε για κατ’οίκον περιορισμό του

Δύο αιτήματα που κατέθεσε η πλευρά του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, εξέτασε η αλβανική Δικαιοσύνη, δίνοντας το πράσινο φως για το ένα και απορρίπτοντας δίχως δεύτερη κουβέντα το άλλο.

Το πρώτο αίτημα, που θεωρείται μια μικρή νίκη για τον δήμαρχο, είναι να γίνει έρευνα για ψευδομαρτυρία σε βάρος ενός από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, του Αρσέν Ράμα. Αντίθετα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, απορρίφθηκε το άλλο αίτημα για περιορισμό κατ’οίκον. Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις βγήκαν μία ημέρα πριν από τη δίκη για τη βασική κατηγορία που είναι ενεργητική διαφθορά σε εκλογές.

Ένα ακόμα βήμα πίσω ωστόσο σημειώθηκε αναφορικά με την αίτηση Μπελέρη να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας. Ο αντικαταστάτης του ναι μεν παραιτήθηκε αλλά μέσα σε 24 ώρες ανακάλεσε, προκαλώντας μια μικρή πολιτική κρίση, με την κυβέρνηση να αναδιπλώνεται προκειμένου να διορίσει στον Δήμο... εκλεκτό της.