Πολιτική

Εξεταστική για Τέμπη - Κοτταράς: «Νόμιμη η μετάταξη του σταθμάρχη»

Εξεταστική για Τέμπη - Κοτταράς: «Νόμιμη η μετάταξη του σταθμάρχη» Φωτογραφία: intime
«Όλες οι μετατάξεις που έγιναν από τον ΟΣΕ δεν είχαν όριο ηλικίας», ισχυρίστηκε ο Αθανάσιος Κοτταράς, Αναπληρωτής CEO του ΟΣΕ 2020-2022, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτταράς στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος για το θέμα του σταθμάρχη, είπε για το όριο ηλικίας ως προϋπόθεση για την καταλληλότητα ενός υποψηφίου, ότι μπήκε εκ παραδρομής στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, λόγω λάθους του χειριστή και ότι «αυτό δεν ήταν σε γνώση του».

«Δεν προβλεπόταν από την νομοθεσία, ούτε από κάποια διάταξη, ούτε από απόφαση του οργανισμού, ούτε από τον κανονισμό του ΟΣΕ» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι τα 48 έτη προστέθηκαν εκ παραδρομής από τον χειριστή στην πλατφόρμα για τις αιτήσεις», υποστήριξε.

Μιλώντας συνολικά για το ζήτημα της διαδικασίας μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη, ο κ. Κοτταράς που ήταν και μέλος της επιτροπής κινητικότητας που ενέκρινε τις μετατατάξεις υποστήριξε πως ήταν καθόλα «νόμιμη και νομότυπη».

Σχετικά με το αν ήταν ρουσφέτι η τοποθέτηση του σταθμάρχη, ο ίδιος επέμεινε απαντώντας στις ερωτήσεις των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, πως δεν υπήρξε κανένα τέτοιο ζήτημα, λέγοντας πως «για το σταθμό της Λάρισας είχαν προκηρυχθεί 4 θέσεις και υπεβλήθησαν μόνο δύο αιτήσεις» και πως δεν τον ενόχλησε κανείς για το θέμα.