Πολιτική

Γάμος ομόφυλων: «Σφαγή» στην ακροδεξιά «πολυκατοικία» για την ονομαστική ψηφοφορία

Γάμος ομόφυλων: «Σφαγή» στην ακροδεξιά «πολυκατοικία» για την ονομαστική ψηφοφορία Φωτογραφία: Intime
Κόντρα ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, να συνταχθούν και άλλα κόμματα και βουλευτές με την πρόθεσή της να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, πως αναζητά 3 βουλευτές ώστε το κόμμα του που απαριθμεί 12 βουλευτές, να μπορέσει να μαζέψει τις 15 υπογραφές που απαιτούνται για την κατάθεση πρότασης για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Θέλουμε τρεις ακόμη Έλληνες, τρεις πατριώτες να τους στριμώξουμε στην οδό της δημοκρατίας, βοηθήστε μας. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε με το νομοσχέδιο, αλλά να έρθουν να ψηφίσουν “ναι” ή “όχι” και να μην κρύβονται πίσω από την αποχή, τέρμα η πλάκα με τον ελληνικό λαό», τόνισε.

Φωτιά από το κάλεσμα Νατσιού

Κάλεσμα σε άλλους βουλευτές και κόμματα να συνυπογράψουν δική της πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, καθώς δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό των 15 βουλευτών για να κατατεθεί η πρόταση, απηύθυνε και ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα συνταχθεί με την πρόταση της Ελληνικής Λύσης.

«Είπαμε χθες στην επιτροπή ότι εμείς θέλουμε αίτημα για ονομαστική, αλλά δεν διαθέτουμε 15 βουλευτές», τόνισε απευθυνόμενος στο Δημήτρη Νατσιό πως «είναι αμαρτία να επικαλείσαι τις 10 εντολές και στην ουσία να σέρνεστε πίσω από την πρωτοβουλία της Ελληνικής Λύσης», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «πολιτικό αντιγραφέα».

«Εμείς είπαμε ότι θα καταθέσουμε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία και το να έρχεστε μετά από 36 ώρες να κάνετε το ίδιο, σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει η ουσία», είπε και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι δεν το κάνετε την Τετάρτη και το κάνετε σήμερα είναι μικρόψυχο σας αφήνουμε στη κρίση των ψηφοφόρων».

Ο Δημήτρης Νατσιός σήκωσε το γάντι και απάντησε λέγοντας πως «για μερικά πράγματα δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε στη παλαιά διαθήκης. Μην κρίνεται για να μην κριθείτε, είναι μέγα αμάρτημα».
«Εμείς καταθέτουμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα, δεν μας ενδιαφέρει ο 1ος 2ος και 3ος, μας νοιάζει να αποσυρθεί το ν/σ», συμπλήρωσε.

«Ναι» από Νίκη σε Σπαρτιάτες – Στον «αέρα» η πρόταση Βελόπουλου

Με το κάλεσμα της Νίκης συντάχθηκαν οι Σπαρτιάτες, αγνοώντας αυτό της Ελληνικής Λύσης. Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Χαλκιάς, υποστήριξε πως «θα σταθούμε στο πλάι της Νίκης και στο κάλεσμα που έκανε ο κ. Νατσιός, εφόσον κάλεσε όλα τα κόμματα», αφήνοντας αιχμές για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου λέγοντας πως «άλλοι έλεγαν καλούμε όλα τα κόμματα πλην των Λακεδαιμονίων».

Πάντως ο Παύλος Σαράκης από την Ελληνική Λύση, καλωσότισε τη σύμπλευση των Σπαρτιατών με την Νίκη, αναφέροντας ότι «χαιρόμαστε που ακόμα και αν κάποιοι συνάδελφοι δεν υπογράφουν το κείμενο το δικό μας, υιοθετούν την πρόταση μας για να προχωρήσει το σώμα σε ονομαστική ψηφοφορία. Για εμάς είναι μία νίκη».

Έτσι, όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η πρόταση της Νίκης συγκεντρώνει περισσότερες από τις απαραίτητες υπογραφές, (10 οι βουλευτές της Νίκης + 10 αυτοί των Σπαρτιάτων), ενώ παραμένει στο τραπέζι και αυτή της Ελληνικής Λύση που επίσης, σύμφωνα με πηγές του κόμματος συγκεντρώνει τις 15 υπογραφές, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο επισήμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος που έχει δηλώσει πως θα καταωηφίσει το νομοσχέδιο, εμφανίζεται διατεθειμένος να υπογράψει και τις δύο προτάσεις, ενώ αντίθετα ο Χάρης Κατσιβαρδάς που επίσης τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης απορρίπτει και τις δύο.