Πολιτική

Βλάχος κατά Φλωρίδη: «Είναι ντροπή, μας προσβάλλουν συνεχώς σε κάθε ευκαιρία»

Βλάχος κατά Φλωρίδη: «Είναι ντροπή, μας προσβάλλουν συνεχώς σε κάθε ευκαιρία» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ηχηρή παρέμβαση στην εκδήλωση της Νέας Αριστεράς με τίτλο «Συγκάλυψη τέλος - Να νικήσει το δίκιο» έκανε ο κ. Βαγγέλης Βλάχος, αδερφός του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Βαγγέλης Βλάχος, εξέφρασε την οργή του για όσα είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από το να ακούς τον υπουργό δικαιοσύνης να λέει ότι όποιος μιλάει για το μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Μας προσβάλλουν συνεχώς σε κάθε ευκαιρία» είπε.

Παράλληλα, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για τρεις μορφές συγκάλυψης που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας εδώ και ένα χρόνο αναφορικά με την υπόθεση διερεύνησης της τραγωδίας. Όπως σημείωσε η πρώτη μορφή συγκάλυψης είναι κυριολεκτική, αναφερόμενος στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος και την απώλεια κρίσιμων στοιχείων.

Η δεύτερη μορφή συγκάλυψης στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Βλάχος ήταν η επικοινωνιακή, στην οποία όπως τόνισε «χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα, ακόμη και οι συγγενείς των θυμάτων». Όπως επεσήμανε ο κ. Βλάχος «η τρίτη μορφή συγκάλυψης ήταν η πολιτική», κάνοντας εκτενή αναφορά στα όσα συνέβησαν στην εξεταστική επιτροπή, όπως όπως είπε «η κυβερνητική πλειοψηφία τελικά ψήφισε κατά της αλήθειας».