Πολιτική

Nέα Αριστερά: Το πρώτο Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 7-10 Νοέμβριο στο ΣΕΦ

Nέα Αριστερά: Το πρώτο Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 7-10 Νοέμβριο στο ΣΕΦ
Το κείμενο των θέσεων και του καταστατικού του συνεδρίου.

Στο ΣΕΦ από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου είναι: «Στο δρόμο της Αριστεράς για να κερδίσουμε τις ζωές μας» με τον προσυνεδριακό διάλογο να ξεκινάει στις 15/10 και θα πρέπει να ολοκληρωθεί την Κυριακή 3/11.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, η σύντομη παρουσίασή τους γίνεται με ενιαίο τρόπο στην πρώτη συνεδρίαση της οργάνωσης ή σε δημόσιες ανοικτές συνελεύσεις – εκδηλώσεις. Η συνέλευση για τη συζήτηση είναι ενιαία διαδικασία και μπορεί να διαρκέσει το πολύ τρεις συνεδριάσεις. Οι προτάσεις ,που διατυπώνονται στη διάρκεια της συζήτησης, καταγράφονται στα πρακτικά και κατατίθενται στην αντίστοιχη Επιτροπή (Θέσεων, Καταστατικού, Οργανωτική).

Επίσης, η εκλογή των συνέδρων θα γίνει σε ημερομηνία που θα καθορίσει κάθε οργάνωση, εντός της περιόδου του προσυνεδριακού διαλόγου (μέχρι 03/11). Η εκλογική διαδικασία, για την εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο ,μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο συνεχόμενες μέρες με ευθύνη της εκλεγμένης από την Γενική Συνέλευση της οργάνωσης, εφορευτικής Επιτροπής. Η εκλογική διαδικασία δεν αποτελεί προσυνεδριακή συνέλευση και δύναται να ξεκινήσει μετά το πέρας και σε συνέχεια της προσυνεδριακής διαδικασίας. Οι συνελεύσεις και οι ψηφοφορίες γίνονται στην έδρα της αντίστοιχης οργάνωσης (γραφεία Οργάνωσης ή Ν.Ε.) ή σε κάποιο άλλο συγκεκριμένο δημόσιο χώρο, που γνωστοποιείται στην οργανωτική επιτροπή και θα πρέπει να είναι προσβάσιμος σε άτομα με αναπηρία. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία γίνεται μόνο αυτοπροσώπως.

Αναλυτικά ο κανονισμός του 1ου Συνεδρίου

Το τελικό σχέδιο του Καταστατικου