Πολιτική

Μεϊμαράκης: Με την επιστολική ψήφο οι ομογενείς συμμετέχουν ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Μεϊμαράκης: Με την επιστολική ψήφο οι ομογενείς συμμετέχουν ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Σειρά επαφών με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας είχε στη Νέα Υόρκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από όπου υπογράμμισε τη σημασία της επιστολικής ψήφους και απηύθυνε κάλεσμα να εγγραφούν οι Έλληνες του εξωτερικού στη σχετική πλατφόρμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης, συνάντησαν τον Β΄ γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Miroslav Jenca.

Στη συνάντηση συζήτησαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε διεθνές επίπεδο για το Κυπριακό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ παραβρέθηκε σε γεύμα εργασίας, έπειτα από πρόσκληση του ύπατου προέδρου της AHEPA Σάββα Τσίβικου και εκπροσώπων της ελληνικής ομογένειας. Εκεί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στη σημασία της επιστολικής ψήφου, που διευκολύνει τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συμμετέχοντας ενεργά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

vagelis meimarakis new york1

Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς να εγγραφούν στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, προκειμένου να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή με ισχυρή φωνή.

vagelis meimarakis new york2