Πολιτική

Βολές Αυλωνίτη σε Φλωρίδη για τα Τέμπη - «Είστε παρακολούθημα του Βελόπουλου», απαντά ο υπ. Δικαιοσύνης

Βολές Αυλωνίτη σε Φλωρίδη για τα Τέμπη - «Είστε παρακολούθημα του Βελόπουλου», απαντά ο υπ. Δικαιοσύνης
Αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης στάθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και πάλι η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη από τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στον Γιώργο Φλωρίδη για τη επίμαχη δήλωση του «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπαζώματα» και τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εξελιχθεί σε παρακολούθημα της Ελληνικής Λύσης.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποστροφή για το μπάζωμα, διερωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα μιλάει με τέτοιο χυδαίο τρόπο; Πού δεν εχει εκλεγεί, αλλά διοριστεί στη θέση του. Και μας λέει οτι ειμαστε για τα μπάζα; Και δεν τον βάζει στην ακρη ο πρωθυπουργός;».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, υποστήριξε δεν γενίκευσε στη δήλωσή του όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου και όλες τις παρατάξεις, διευκρινίζοντας πως απευθυνόταν σε «όσους πολιτικούς μιλούσαν για μπάζωμα. «Εκείνοι στους οποίους αναφέρθηκα το κατάλαβαν. Και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Στην ομιλία μου απευθυνόμουν σε όσους από τους πολιτικούς προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία για πολιτικό όφελος», πρόσθεσε.

«Η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, αποκάλυψε όλα αυτά τα ψέματα περί συγκάλυψης ότι τίποτα δεν άντεχε στην κοινή λογική, γιατί προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση επιχείρησέ να συγκαλύψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί επιμένει να μετατρέπεται σε παρακολούθημα του Βελόπουλου;», διερωτήθηκε συμπληρώνοντας πως «ο Βελόπουλος τουλάχιστον, υπό το βάρος της αλήθειας εγκαταλείπει τα ψέματά του».

«Τα όσα υβριστικά και χυδαία ξεστομίσατε απευθύνονταν στον κ. Βελόπουλου ή σε όλους τους βουλευτές;», ρώτησε επιμένοντας ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, με τον Γιώργο Φλωρίδη να επανέρχεται λέγοντας πως «η αναφορά μου ήταν συγκεκριμένη. Όσοι χρησιμοποιούν ψέματα, έχουν κατασκευάσει αυτό το μύθο είναι για εκεί που είναι. Αν βάζετε τον εαυτό σας ανάμεσα σε αυτούς δεν έχω τι να πω».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε πως οι αιτιάσεις περί οργανωμένης συγκάλυψης είναι «ψέματα», και πως η κυβέρνηση με πράξεις διευκολύνει την έρευνα της Δικαιοσύνης διαβεβαιώνοντας πως «ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει σε όλα, μα όλα τα ερωτήματα».

Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης, απάντησε στις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου, περί επίσκεψης επιχειρησιακών στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ζητήσουν διαβεβαιώσεις ότι καλύπτονται για τη σύμβαση 717, υπογραμμίζοντας πως «ποτέ δεν έδωσα τέτοια εντολή, ποτέ δεν περιήλθε σε γνώση μου και ποτέ δεν έχω ενημερωθεί για επίσκεψη επιχειρησιακού παράγοντα για τη συμβαση 717 στο Ελεγκτικό Συνέδριο».