Πολιτική

Μετωπική Βελόπουλου-Θεοχάρη για τον Μπελέρη: «Είστε πατριδοκάπηλοι» - «Θα μείνεις με το πολιτικό μπεγλέρι»

Μετωπική Βελόπουλου-Θεοχάρη για τον Μπελέρη: «Είστε πατριδοκάπηλοι» - «Θα μείνεις με το πολιτικό μπεγλέρι»
Αφορμή για νέο γύρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, αποτέλεσε η συμπερίληψη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Φρέντυ Μπελέρη, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει ως μόνο στόχο να ανακόψει την ανοδική δημοσκοπική πορεία της Ελληνικής Λύσης και τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη να του απαντά εκτιμώντας πως«θα μείνει με το πολιτικό μπεγλέρι».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει την κεφαλή της αντιστάσεως στη Χειμάρρα, κάνει το χατίρι του Έντι Ράμα, και την ίδια ημέρα ανοίγει κερκόπορτα με το Κόσοβο. Αυτό είναι πατριδοκαπηλία, βάζετε μπροστά τον Μπελέρη και προδίδετε την Κύπρο, τη Θράκη και τη Σερβία», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «κάνει εθνική επιλογή με την υποψηφιότητα Μπελέρη, μόνο και μόνο για να ανασχέσει την Ελληνική Λύση», με τον Χάρη Θεοχάρη να παίρνει το λόγο στην συνέχεια και να υποστηρίζει πως η υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας «πόνεσε πολιτικά» τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

«Η αγωνία του είναι παραπάνω από φανερή καθώς φοβάται πως θα μείνει με πολιτικό μπεγλέρι να βλέπει τις ευκαιρίες να χάνονται», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, συμπληρώνοντας πως και η υποψηφιότητά Μπελέρη συμβολίζει «τα δίκαιου του ελληνισμού στην Αλβανία, την αταλάντευτη πίστη της Ελλάδας στο Κράτος Δικαίου, αλλά και το γεγονός ότι οι διαφορές μας με την Αλβανία δεν είναι διμερείς, αλλά ευρωπαϊκές».

Από την κριτική του Κυριάκου Βελόπουλου δεν ξέφυγαν ούτε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Ανδρουλάκη, με φόντο τις επίμαχες δηλώσεις για τα βαφτίσια, σχολιάζοντας πως οι πολιτικοί του αντίπαλοι «καπηλεύονται το μυστήριο της Ορθοδοξίας για να κάνουν σπέκουλα λαϊκισμού, εκείνοι που κατηγορούσαν εμένα ότι δήθεν πουλούσα χειρόγραφα του Ιησού».