Πολιτική

Θετικό αφήγημα στην προεκλογική αφετηρία αναζητά το Μαξίμου

Θετικό αφήγημα στην προεκλογική αφετηρία αναζητά το Μαξίμου
το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου και θετικό κυβερνητικό αφήγημα κυρίως σε ότι αφορά την καθημερινότητα του πολίτη.

Και αυτό μετά από μία περίοδο αλλεπάλληλων δοκιμασιών με επίκεντρο τα Τέμπη, το κράτος δικαίου, τις αστοχίες στο πεδίο της δημόσιας ασφάλειας, την εσωκομματική αναταραχή λόγω ισότητας στον πολιτικό γάμο και παράλληλα με το βασικό διακύβευμα της διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας που προβάλει για τις ευρωεκλογές.

Στο επίκεντρο αυτού του θετικού αφηγήματος επιχειρεί να τοποθετήσει τις επιδόσεις της οικονομίας και τις δυνατότητες που αυτές δημιουργούν για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, την ολοκλήρωση και παράδοση σημαντικών έργων υποδομής σε ολόκληρη την χώρα, αλλά και την ενίσχυση της χώρας στο πεδίο της Πολιτικής Προστασίας μέσω του προγράμματος "Αιγίς". Το πρόγραμμα αυτό θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα σε εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσον αφορά ειδικά στην οικονομία, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως η υπέρβαση του στόχου του 2023 για το πρωτογενές πλεόνασμα συνιστά καλύτερη αφετηρία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2024, δίνει περισσότερα περιθώρια ευελιξίας και συνιστά ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.

Αναγνωρίζουν ωστόσο πως για να φθάσει αυτή η θετική πορεία στα νοικοκυριά πρέπει να αποδίδει αποτελέσματα και η συνεχής μάχη κατά της ακρίβειας που σε αυτή την φάση είναι επικεντρωμένη στην εορταστική περίοδο, με ελέγχους και με τα δύο Καλάθια, «των Νονών» και «του Πάσχα».

Το ζήτημα της ακρίβειας- για το οποίο κατατέθηκε και αίτημα για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο αναμένεται να ανταποκριθεί η κυβέρνηση- θα είναι ούτως ή άλλως κυρίαρχο στην προεκλογική αντιπαράθεση και το Μέγαρο Μαξίμου ήδη επικαλείται στοιχεία για να στηρίξει την άποψη περί ύπαρξης πρώτων ενθαρρυντικών ενδείξεων μείωσης τιμών και στον χώρο των τροφίμων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μειώσεις τιμών καταγράφονται το τελευταίο πεντάμηνο και στα περισσότερα βασικά φρούτα και λαχανικά το τελευταίο πεντάμηνο, βάσει στοιχείων του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει να αναστρέψει την αρνητική εικόνα για την κυβερνητική πολιτική που καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις, όχι μόνο στο πεδίο της αντιμετώπισης της ακρίβειας, αλλά και στην δημόσια ασφάλεια όπου είχε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά το περιστατικό της γυναικοκτονίας έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

Μετά τις συλλήψεις για την δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη, εκπέμπεται από την κυβέρνηση μήνυμα επιβεβαίωσης της απόλυτης δέσμευσής της για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας, ενώ, την ίδια ώρα, σχεδιάζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ίδρυση Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με στόχο την ενοποίηση, καλύτερη διαλειτουργικότητα και στεγανοποίηση υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν αυτόνομα.

Για την προβολή των μηνυμάτων του κυβερνώντος κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινητοποιεί πλέον το σύνολο του κυβερνητικού και κομματικού δυναμικού, σε μια προεκλογική εκστρατεία που είναι σαφές ότι αρχίζει να θυμίζει, από άποψη κινητοποίησης, εθνικές εκλογές.

Η ενεργοποίηση υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών συνοδεύεται από επισημάνσεις του κ. Μητσοτάκη ότι επενδύει σε αυτούς για την προεκλογική μάχη, ενώ ειδικά από τους βουλευτές ζητείται να παρέχουν και ενημέρωση για θέματα που αφορούν στις περιφέρειές τους.

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με βουλευτές από Κρήτη, Ιόνιο, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο και από Στερεά Ελλάδα, στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν σήμερα οι γαλάζιοι βουλευτές από Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και Ήπειρο, ενώ προγραμματίζονται και επόμενες συναντήσεις του πρωθυπουργού με ομάδες γαλάζιων βουλευτών αύριο, την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη.

Πέραν της επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την καταγραφή εκκρεμοτήτων που πρέπει να επιλυθούν, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν έμφαση και στην προβολή του κυβερνητικού έργου, στην μεταρρυθμιστική ατζέντα και στις αλλαγές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, καθώς και στην υλοποίηση, από την αρχή της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, σημαντικού μέρους του κυβερνητικού προγράμματος όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και σε άλλους τομείς.