Πολιτική

Ανδρουλάκης: Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά στην Ευρωβουλή, μετά τις ευρωεκλογές

Ανδρουλάκης: Καμία συνεργασία με την ακροδεξιά στην Ευρωβουλή, μετά τις ευρωεκλογές Φωτογραφία: ΠΑΣΟΚ
«Δυστυχώς, την πρωτοβουλία αυτή δεν συνυπέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καμία συνεργασία μετά την ακροδεξιά σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» μετά τις ευρωεκλογές 2024, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στη Ραμνή του δήμου Αποκορώνου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, που καλούσαν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αποκλείσει κάθε συνεργασία με τα ακροδεξιά κόμματα.

«Δυστυχώς την πρωτοβουλία αυτή δεν συνυπέγραψε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών και όχι μια Ευρώπη του γαλλογερμανικού άξονα. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε σε αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε να καθορίζουμε εμείς το μέλλον μας και όχι να το καθορίζουν άλλοι», σημείωσε ακόμα, αναφερόμενος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

nikos-androulakis-stefani_69317.jpeg

Αναφερόμενος στη γενναία αντίσταση του λαού της Κρήτης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή για να περάσει στις επόμενες γενιές. Και τα λέω αυτά, γιατί δεν είμαστε πολιτικά ουδέτεροι. Οι πράξεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν εθνικά, πατριωτικά, ιδεολογικά. Γι’ αυτό, με πυξίδα τον σεβασμό στους αγώνες του ελληνικού λαού απέναντι στον ναζισμό, πήραμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε υπόμνημα πριν από δεκαπέντε μέρες, ώστε να μην συμμετέχουν στις εκλογές οι υμνητές του ναζισμού και του Χίτλερ, τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής».