Πολιτική

Μητσοτάκης από Χαλκίδα: «Το μήνυμα από τις κάλπες πρέπει να είναι πως η ΝΔ είναι πανίσχυρη»

Μητσοτάκης από Χαλκίδα: «Το μήνυμα από τις κάλπες πρέπει να είναι πως η ΝΔ είναι πανίσχυρη»
Την σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το απόγευμα του Σαββάτου σε συγκέντρωση πολιτών στην Χαλκίδα.

Στη Χαλκίδα όπου βρέθηκε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «το μήνυμα που θα βγει από την κάλπη πρέπει να είναι πως η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πανίσχυρη, πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό».

Επισήμανε ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη και δεν πρέπει - όπως είπε - να αντιμετωπιστούν οι ευρωεκλογές ως μία χαλαρή κάλπη, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι λίγο- πολύ αδιάφορα».

Δήλωσε περήφανος που «η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019 ή ακόμη χειρότερα με την Ελλάδα του 2015», προσθέτοντας ότι «από μαύρο πρόβατο έχουμε γίνει μία χώρα με αξιοπρέπεια, η φωνής της οποίας ακούγεται στην Ευρώπη και από αυτή την πορεία δεν πρέπει να αποκλίνουμε».

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή και για έναν λόγο που έχει να κάνει με την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε να έχει η ΝΔ όσο το δυνατόν χαμηλότερο ποσοστό, να κοντύνει με κάποιο τρόπο ο Μητσοτάκης για να προκληθεί κάποιου είδους πολιτική αναταραχή και να αμφισβητηθεί ουσιαστικά η πολιτική νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι πολίτες στις διπλές εκλογές.

«Δεν πρέπει να τους κάνουμε το χατίρι. Το μήνυμα που θα βγει από την κάλπη πρέπει να είναι πως η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πανίσχυρη, πρωταγωνίστρια στο πολιτικό σκηνικό, με μία ισχυρή εντολή από τους πολίτες να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα τετραετίας που θα μας φέρνει σταθερά όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είμαστε μία χώρα που σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή αμυντικά, οικονομικά, γεωπολιτικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε σε κανέναν το πάτημα ή την ευκαιρία αυτή την πορεία σταθερότητας και προόδου της χώρας να την θέσει σε αμφισβήτηση.

Επανέλαβε ότι ο πήχης για το κόμμα του είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι μπορούμε να τον πετύχουμε, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν προβλήματα και παράπονα, μπορεί να υπάρχουν και μικρές γκρίνιες και επιμέρους δυσαρέσκειες, ζήτησε όμως «να δούμε την μεγάλη εικόνα».

Αναφερόμενος στα μείζονα ευρωπαϊκά θέματα της επόμενης πενταετίας τόνισε ότι ακουμπούν την καθημερινότητα όλων και το αποτύπωμα της Ευρώπης είναι παντού. Στο πλαίσιο αυτό έθεσε ως σημαντικά ζητήματα το εάν θα έχουμε ένα δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης, εάν θα μπορέσει η Ευρώπη να γίνει ένας πραγματικός αμυντικός και γεωπολιτικός παίκτης, αν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αμυντικό ευρωπαϊκό ταμείο, εάν θα μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την αγροτική μας πολιτική στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να κάνουν πράξη την πράσινη μετάβαση αλλά να τους στηρίξουμε και έμπρακτα, καθώς και το εάν θα συνεχίσουμε να έχουμε τους ίδιους πόρους από τα Ταμεία Συνοχής.

Ζήτησε εξάλλου να αναρωτηθούμε εάν θέλουμε έναν πολιτικό διάλογο που θα μας θυμίζει τις χειρότερες μέρες του παρελθόντος, με τοξικότητα, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, με επιθέσεις, με ύβρεις, με λεξιλόγιο που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα του 2024 ή θέλουμε να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και τα πραγματικά ζητούμενα των ευρωεκλογών

Αναφερόμενος τέλος στην επικείμενη επίσκεψη στην Άγκυρα, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική, τόνισε ότι θα γίνει στο πλαίσιο πάντα της προσπάθειας βελτίωσης των σχέσεών μας με την γείτονα χώρα, με απόλυτη όμως αυτοπεποίθηση και με συνέπεια στις εθνικές γραμμές.