Πολιτική

Ατζέντα νόμου και τάξης επιστρατεύει ο Μητσοτάκης: Βαθιά γελασμένοι όσοι θέλουν να στήσουν αντίσκηνα στα Πανεπιστήμια

Ατζέντα νόμου και τάξης επιστρατεύει ο Μητσοτάκης: Βαθιά γελασμένοι όσοι θέλουν να στήσουν αντίσκηνα στα Πανεπιστήμια
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση στον απόηχο της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική.

Ατζέντα νόμου και τάξης επιστρατεύει η κυβέρνηση με επίκεντρο για μία ακόμη φορά την επίδειξη πυγμής στα δημόσια Πανεπιστήμια. Μιλώντας το απόγευμα σε συγκέντρωση πολιτών στην Μάκρη Έβρου, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση, στον απόηχο της επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης στην Νομική, ότι «αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι».

«Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν υπογράμμισε ότι «επιδιώκουμε πάντα καλές σχέσεις με τη γείτονα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις πάγιες θέσεις της και θα υπερασπίζεται πάντα με αυτοπεποίθηση την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία η ΝΔ να βγει ενισχυμένη και «να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση από κάποιους, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωεκλογές, ουσιαστικά ως ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και κατά εμού προσωπικά».

«Δεν έχουν εναλλακτική πρόταση, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να φύγει ο Μητσοτάκης». Όταν τους ρωτάς τι θα γίνει μετά, ακούς σιωπή», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε και την σημασία της συμμετοχής υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν την ζωή των Ελλήνων πολιτών, φέρνοντας ως παράδειγμα και το μεταναστευτικό - προσφυγικό.

Τόνισε μάλιστα πως «πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να πείσουμε και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι πρέπει να χρηματοδοτήσει και έργα όπως ο φράχτης στον Έβρο, αποτρεπτικά έργα, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για την προστασία της χώρας και τελικά την ασφαλή φύλαξη των συνόρων».

Αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα πρόσθετα 36 δισεκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η χώρα μας και επενδύονται σε ολόκληρη την επικράτεια και έθεσε ως διακύβευμα αν "θα έχουμε στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης;».

Υποστήριξε μάλιστα ότι εκτός από το κόμμα του κανείς άλλος δεν μιλάει για το αντικείμενο των ευρωεκλογών και σχολίασε τα καινούργια σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές λέγοντας: «Τι είδα; Μία ουσιαστικά αντιγραφή της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ του 2023: όλα είναι «μαύρα», η Ελλάδα είναι μία διαλυμένη χώρα και η λύση είναι να ξοδέψουμε πολλά περισσότερα χρήματα. Μα αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε, το 2023, και απέτυχε παταγωδώς.
Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «η αντιπολίτευση το μόνο το οποίο ξέρει να κάνει είναι να πετάει λάσπη, να προσπαθεί να βυθίσει τον πολιτικό διάλογο στην τοξικότητα και να φυτεύει νέα λεφτόδεντρα, πιστεύοντας ότι μπορεί να πείσει τους πολίτες ότι μας περισσεύουν κάποιες δεκάδες δισεκατομμύρια για να μπορούμε να λύσουμε ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα».

Μιλώντας για την Υγεία υπογράμμισε ότι «γίνονται σημαντικότατες επενδύσεις, παραπάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν για να ενισχύσουμε τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων μας και για να αναβαθμίσουμε κέντρα υγείας».

Τέλος επισήμανε ότι «εγώ δεν είπα ότι η Ελλάδα έγινε παράδεισος, αλλά αυτό το οποίο μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι η Ελλάδα του 2024 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Είναι μια πολύ καλύτερη χώρα».

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτική η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο, επιχειρεί να «χαϊδέψει» ακροδεξιά ένστικτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί προεκλογικά να «“χαϊδέψει τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του» για να αποφύγει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού για την επίσκεψή του στον Έβρο.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει υποκριτική την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο. «Καθόλου αναπάντεχο, αφού σε κάθε δύσκολη στιγμή για την κυβέρνησή του επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φράχτη», συμπληρώνει.

«Προσπαθεί προεκλογικά να “χαϊδέψει” τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του, για να αποφύγει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης, μιας από τις πιο παραμελημένες περιοχές της χώρας μας από την κυβέρνηση της ΝΔ», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει «άβουλο και αμήχανο» τον πρωθυπουργό, για τη στάση του κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με μια υποκριτική επίσκεψη στον Έβρο επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Καθόλου αναπάντεχο, αφού σε κάθε δύσκολη στιγμή για την κυβέρνησή του επιχειρεί να εργαλειοποιήσει τον φράκτη.

Το έκανε, με χυδαίο και κυνικό τρόπο, ένα μόλις μήνα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, όταν επισκέφθηκε την περιοχή για να αλλάξει την ατζέντα.

Το κάνει και σήμερα, αναφερόμενος ξανά στα γεγονότα του 2020.

Προσπαθεί προεκλογικά να «χαϊδέψει» τα ακροδεξιά ένστικτα μερίδας των ψηφοφόρων του, για να αποφύγει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων της Θράκης, μιας από τις πιο παραμελημένες περιοχές της χώρας μας από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θριαμβολογία για τη χθεσινή του στάση στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν, παρότι ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε προκλητικά τα περί τουρκικής μειονότητας και εμφανίστηκε ως θεματοφύλακας της πολιτιστικής κληρονομιάς, σε σχέση με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης, άβουλος και αμήχανος, αντέδρασε χλιαρά και στα δυο θέματα και δεν έκανε καμία αναφορά στις διαφορές της Ελλάδας με τη γείτονα ως προς την ΑΟΖ και την Υφαλοκρηπίδα.

Είχε, δε, το θράσος να αναφερθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης όταν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, μόλις το 0,02% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης (!), με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα περί «λεφτόδεντρων» της αντιπολίτευσης γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπως η έκτακτη φορολόγηση σε ποσοστό 90% των υπερκερδών των τραπεζών.

Το επόμενο διάστημα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση Νόμου για το φορολογικό – αναμένουμε ουσιαστική συζήτηση, πέρα από τις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύει διαρκώς ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλά δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό που πανηγυρίζει για τη «θωρακισμένη» ελληνική οικονομία, τη στιγμή που ο πληθωρισμός έφτασε στο 3,1% τον περασμένο μήνα, με τις τιμές στα τρόφιμα να καλπάζουν με ρυθμό 5,4%. Η «θωρακισμένη» Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι από τις ακριβότερες χώρες στη Ευρώπη, με αποτέλεσμα μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα.

Αν σε κάτι μας βρίσκει σύμφωνους ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι στην κρίσιμη κάλπη της 9ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει και μπορούν να δώσουν «απαντήσεις»: στην αναλγησία, την αλαζονεία, τις αντικοινωνικές πολιτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του.