Πολιτική

Καμπανάκι Δένδια για τα ελληνοτουρκικά: Η απειλή δεν θα έρθει από την Βόρεια Μακεδονία, να είμαστε έτοιμοι»

Καμπανάκι Δένδια για τα ελληνοτουρκικά: Η απειλή δεν θα έρθει από την Βόρεια Μακεδονία, να είμαστε έτοιμοι» Φωτογραφία: intime
Καμπανάκι αυξημένης επαγρύπνησης έκρουσε από τη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά ο Νίκος Δένδιας, εν αντιθέσει με τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου που κάνει λόγο για «ήρεμα νερά» στις σχέσεις με την γείτονα, μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Ο κ. Δένδιας τόνισε χωρίς να κρύψει την ανησυχία του, πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι δυτικές χώρες, Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα».

«Μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες», προσθέτοντας πως αντίθετα, «θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό».

Ο κ. Δένδιας τόνισε την ανάγκη η χώρα να είναι προετοιμασμένη να «επιβιώσει απέναντι στην υπαρξιακή απειλή», συμπληρώνοντας πως «εάν δεν δουλέψουμε με πολύ μεγάλη επιμέλεια, δεν θα τα καταφέρουμε. Και πρέπει να ξεκινήσουμε σήμερα. Και είμαστε πολλά χρόνια καθυστερημένοι».

Ο κ. Δένδιας στην τοποθέτηση του στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, σημείωσε ότι τον διακατέχει «μια τεράστια αγωνία καθώς οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα».