Πολιτική

Δένδιας: Με την απουσία του έδειξε ποιος είναι ο ...«δελφίνος»

Δένδιας: Με την απουσία του έδειξε ποιος είναι ο ...«δελφίνος»
Γιατί ο υπουργός Άμυνας δεν πήγε στην εκδήλωση με ομιλητές Καραμανλή και Σαμαρά-Απουσίαζε και ο Προκόπης.

Μια απουσία από τη χθεσινή εκδήλωση με ομιλητές τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή άξιζε πολιτικά περισσότερο από τις τόσες παρουσίες.

Ο λόγος για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, ο οποίος η αλήθεια είναι πως αμφιταλαντεύτηκε αρκετά για το αν θα παραστεί ή όχι στο Πολεμικό Μουσείο και τελικά αποφάσισε να μην παραστεί. 

Κατ΄ ουσίαν έδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι αν όχι ο μοναδικός «δελφίνος» στη ΝΔ, τουλάχιστον ο πρώτος και με ...χαώδη διαφορά από τον δεύτερο. 

Και δεν είναι απλώς ότι με την απουσία του δεν κόβει «γέφυρες» με το Μαξίμου. 

Είναι και πως δεν ταυτίζεται με την κριτική του Αντώνη Σαμαρά, εν αντιθέσει με τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ την πολιτική του σχέση.

Οι σχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Αντ. Σαμαρά, άλλωστε, δεν είναι καθόλου καλές, με ευθύνη όχι του ιδίου.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας έχει πει τα περισσότερα απ΄ ότι είπαν χθες οι δυο πρώην πρωθυπουργοί για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώπιον του τέως υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου.

Ενδιαφέρον πολιτικό έχει επίσης ότι δεν έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση «φιλοκαραμανλικοί» υπουργοί, όπως ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ή  Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Γκιουλέκας. 

Δεν πρέπει δε να περάσει απαρατήρητη η απουσία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, λόγω προφανώς των σχέσεών του με τον Μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό!