Πολιτική

Δικαίωση αισθάνεται ο Μητσοτάκης για τα κλειστά γήπεδα: «Σταδιακά γινόμαστε Ευρώπη»

Δικαίωση αισθάνεται ο Μητσοτάκης για τα κλειστά γήπεδα: «Σταδιακά γινόμαστε Ευρώπη»
Προσωπικά δικαιωμένος για τις αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση σχετικά με την διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων μετά τα κρούσματα αθλητικής βίας, δήλωσε από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ υπογράμμισε ότι «και στο ποδόσφαιρο σταδιακά γινόμαστε Ευρώπη».

Αφού συνεχάρη, από το βήμα της εκδήλωσης για το Μετρό Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αισθάνομαι προσωπικά δικαιωμένος για το γεγονός ότι οι δύσκολες αποφάσεις τις οποίες πήραμε και αφορούσαν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, φαίνεται τελικά να δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις».

«Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, έως ότου τοποθετηθούν κάμερες, δρομολογηθεί η λύση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αυτοματοποιηθούν οι ποινές για κάθε είδους παράβαση. Και παρά το γεγονός ότι είχαμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε στην κυριολεξία στην τελευταία αγωνιστική -και αυτό προφανώς πάντα μπορεί να αυξάνει τα πάθη-, η συνολική εικόνα των γηπέδων, από τότε που ξεκίνησε και πάλι το πρωτάθλημα με φιλάθλους αλλά και στα playoff, είναι μια εικόνα που προσομοιάζει περισσότερο με ευρωπαϊκά γήπεδα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι και στο ποδόσφαιρο σταδιακά γινόμαστε Ευρώπη. Ας το κρατήσουμε αυτό ως ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση».