Πολιτική

Νέα Αριστερά: Οργή και ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση των μαθητών στη Λαμία

Νέα Αριστερά: Οργή και ερωτήματα για τη μαζική δηλητηρίαση των μαθητών στη Λαμία Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Για αμείλικτα ερωτήματα που εγείρει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, το οποίο προμήθευσε με δηλητηριασμένα γεύματα μαθητές σχολείου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Όσα αποκαλύπτονται μετά τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία από σχολικά γεύματα προκαλούν οργή και πολλά ερωτηματικά» σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

«Η πυρκαγιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εν λόγω εταιρίας κι ενώ υπήρχε προγραμματισμένος υγειονομικός έλεγχος από τα αρμόδια κλιμάκια επιτείνει τα ερωτήματα» συνεχίζει την ανακοίνωσή της ενώ σημειώνει πως «σύμφωνα με τα όσα φέρνουν στο φως σημερινά δημοσιεύματα ο επιχειρηματίας φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ν.Δ. ενώ η εταιρία έχει αναλάβει σειρά εργολαβιών με το δημόσιο παρουσιάζοντας παρόλαυτα μείωση στον τζίρο.

Η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι τα ερωτήματα είναι «πολλά και αμείλικτα. Αναμένουμε την έκβαση της εισαγγελικής έρευνας» ενώ βάλει κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στηρίζει και στηρίζεται σε ένα επιχειρηματικό σύστημα λίγων και εκλεκτών, με λεία τους δημόσιους πόρους. Ένα σύστημα που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη υγεία μικρών παιδιών».

Η Νέα Αριστερά κλείνει την ανακοίνωσή της καλώντας τους πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου «να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτό το σύστημα. Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη».