Πολιτική

Μητσοτάκης: Ζούμε την επανάληψη μιας πολιτικής ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα

Μητσοτάκης: Ζούμε την επανάληψη μιας πολιτικής ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Στην Κέρκυρα συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περιοδεία του ενόψει των ευρωεκλογών 2024.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη ΝΔ», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε συγκέντρωση πολιτών στην Κέρκυρα.

Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της Ευρώπης και η σφραγίδα της βρίσκεται σε όλη την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ τόνισε ότι «σήμερα πηγαίνουμε στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά, μία χώρα που δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια επανέλαβε ότι είναι πολλές φορές ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», πρόσθεσε ότι ταλανίζει κυρίως τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και σημείωσε ότι δεν κρύψαμε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση. Όπως είπε, η απάντηση είναι παραπάνω έλεγχοι και πρόστιμα, νομιμότητα παντού και καλύτεροι μισθοί.

Αναφέρθηκε εκ νέου και στην επιστολή του προς την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν λέγοντας ότι «με τεκμηριωμένο και σχετικά αυστηρό τρόπο» επισήμανε ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις πολυεθνικές να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα.

Καταλόγισε μάλιστα στην αντιπολίτευση ότι ασκεί κριτική «επειδή αυτή η κυβέρνηση είχε το θάρρος και την τόλμη να τα βάλει με τις ισχυρές πολυεθνικές».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε προβληματισμό για το ότι «ξαναζούμε μία επανάληψη ενός προεκλογικού έργου και μίας πολιτικής ρητορικής που έχει πληγώσει τη χώρα». «Μπορεί αυτή τη φορά σε ένα πιο lifestyle περιτύλιγμα, με άλλες πρακτικές και συνήθειες επικοινωνίας, με δύο όμως χαρακτηριστικά που δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την παλιά εποχή του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε: «Το ένα είναι η τοξικότητα και το ψέμα και το δεύτερο είναι το τάξιμο δεκάδων δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι για να γίνουν πράξη».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη και απαντώντας σε πολίτη από το ακροατήριο που αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα, τόνισε ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό ο μεγάλος ασθενής και παραμένει γιατί η καθυστέρηση στην απόδοσή της ήταν μη αποδεκτή πραγματικότητα. Όπως είπε, κάναμε παρεμβάσεις και σε αυτό, προωθήσαμε το νέο δικαστικό χάρτη.

Τόνισε εξάλλου ότι για όσα έγιναν και μας πόνεσαν, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αν κάποιος δεν έχει να βγει και να το πει. Όπως είπε «είναι αυτή που θα αποδώσει και τις ευθύνες. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία».

Με αφορμή εξάλλου το 41% των εθνικών εκλογών ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «πάνω απ’ όλα εκείνο που θέλω να ξορκίσω είναι οποιαδήποτε εκδήλωση αλαζονείας μπορεί να απορρέει από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι θα πάμε και φέτος σε μία τουριστική χρονιά ρεκόρ, ενώ επισήμανε ότι πολλά έργα και δράσεις που πραγματοποιούνται στην χώρα έχουν ευρωπαϊκή σφραγίδα χρηματοδότησης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση για 7η φορά, της Ευρωλίγκας, σημειώνοντας ότι είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο, ενώ ευχήθηκε να έχουμε και άλλη μία σημαντική επιτυχία αυτή την εβδομάδα, στον τελικό του Conference League στο ποδόσφαιρο όπου συμμετέχει ο Ολυμπιακός.

{https://www.youtube.com/watch?v=vRXS7rD0PqY}