Πολιτική

Μητσοτάκης από Παλαιό Φάληρο: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 - Δεν είμαστε πια «το μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης

Μητσοτάκης από Παλαιό Φάληρο: Δεν θα γυρίσουμε στο 2015 - Δεν είμαστε πια «το μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης Φωτογραφία: EUROKINISSI
«Αυτοί που έρχονται σήμερα και τάζουν ένα πρόγραμμα που ξεπερνά τα 45 δις ευρώ για να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Παλαιό Φάληρο.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν ή γνωρίζουν πως εάν εφαρμοζόταν και ένα μικρό ποσοστό αυτού του προγράμματος, θα οδηγούσαν την χώρα πίσω, στην χρεοκοπία».

«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να τους στείλετε. Διότι δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να έχει αλλάξει, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν το ίδιο χαρακτηριστικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι από τον ίδιο «δεν θα ακούσετε ποτέ δεσμεύσεις και υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω».

«Αυτά τα οποία λέω, μπορώ να τα κάνω. Και αυτά που δεν μπορώ να κάνω, δεν σας τα υπόσχομαι. Και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από αυτούς που τάζουν σήμερα στους πάντες τα πάντα ανερυθρίαστα», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις αιτιάσεις περί αλαζονείας του 41% και σχολίασε σημερινές δηλώσεις του κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι είπε πως «είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω ,θα είμαι αυτοδύναμος και έχει ήδη αρχίσει να μοιράζει και υπουργεία αριστερά και δεξιά». «Και κατηγορούν αυτοί εμάς για αλαζονεία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια επανέλαβε ότι «το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε» και τόνισε μεταξύ άλλων, με αφορμή την επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν, ότι «θα τα βάλουμε και με τις πολυεθνικές αν χρειάζεται, δεν τις φοβόμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέπεμψε μήνυμα κατά της αδιαφορίας επισημαίνοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και ζήτησε κινητοποίηση όλων για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, να πετύχουμε το τρίποντο των εκλογικών επιτυχιών, αλλά και να ενισχύσουμε τη θέση της ΝΔ ως της μόνης μεγάλης μεταρρυθμιστικής δύναμης στο τόπο μας.

Τόνισε εξάλλου ότι στην Ευρώπη μας βλέπουν όχι πια ως «το μαύρο πρόβατο», αλλά ως μία χώρα με αυτοπεποίθηση, που αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία, που η φωνή της ακούγεται στις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρώπη.

Η Ελλάδα σήμερα έχει άλλο κύρος στην Ευρώπη και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν, σημείωσε, προσθέτοντας πως «μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα».