Πολιτική

Κεχαγιά: Ενεργός πολιτικά ο Τσίπρας, αλλά στο συμβούλιο της Ευρώπης - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές

Κεχαγιά: Ενεργός πολιτικά ο Τσίπρας, αλλά στο συμβούλιο της Ευρώπης - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Τιμή μας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου της Ευρώπης», δήλωσε η Βούλα Κεχαγιά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ως «ενεργό πολιτικά» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, κάνοντας λόγο για «τιμή» της Κουμουνδούρου ο πρώην πρωθυπουργός να «υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, η κυρία Κεχαγιά απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην Κουμουνδούρου τα εξής: «Είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρόεδρος του Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός. Είναι βουλευτής και συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι τιμή μας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου της Ευρώπης από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχοντας και ειδικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου».

Μπορεί να μην χρειαστεί η συζήτηση για την κεντροαριστερά

Παράλληλα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συζήτηση για ενδεχόμενη ανασύνθεση στον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας ότι και η ίδια ως δημοσιογράφος έχει ασχοληθεί για δεκαετίες με αυτό το θέμα, υπονοώντας δηλαδή ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν φαίνεται πολύ πιθανό να προχωρήσει.

Επίσης, έκανε λόγο για μια «πρόωρη συζήτηση» επισημαίνοντας πως «ενδεχομένως να μη χρειάζεται να υπάρχει μια τέτοια συζήτηση ή να μη χρειαστεί να υπάρξει και μετά τις ευρωεκλογές», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη θέση του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε υψηλά ποσοστά και θα μπορέσει χωρίς συνεργασίες με άλλα κόμματα να συσπειρώσει τη βάση των προοδευτικών ψηφοφόρων.

«Θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή όλοι κοιτάζουμε τις κάλπες και πως, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πάει καλύτερα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου», καθώς θεωρούμε ότι «θα είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε μια νικηφόρα πορεία προς τις εθνικές εκλογές, όποτε προκηρυχθούν». «Θα είμαστε το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές», προσέθεσε.