Πολιτική

Εγκαινιάστηκε ο Πυργος του Πειραιά - Μητσοτάκης: «Σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον»

Εγκαινιάστηκε ο Πυργος του Πειραιά - Μητσοτάκης: «Σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε στην ομιλία του τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στον Πειραιά.

Στα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε λόγο για ένα εμβληματικό έργο, που αποτελεί «σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον».

Ο Κυριακός Μητσοτάκης άνοιξε την ομιλία του μιλώντας για τον «θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Conference League» και τώρα «ακολουθεί μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου για τη δρομολόγηση τέτοιων μεγάλων αναπτυξιακών έργων συνδέεται προφανώς και με την πίστη την οποία έχουν οι επενδυτές στις προοπτικές της χώρας. Οι οποίες με τη σειρά τους συνδέονται με το κόστος δανεισμού, τη δυνατότητα χρηματοδότησης τέτοιων περίπλοκων έργων» σχολίασε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι «ξεπεράστηκαν οι μεγάλες δυσκολίες, η πανδημία, ένας πόλεμος στην Ουκρανία. Και βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάζουμε ένα κτίριο το οποίο με τον τρόπο του θα γίνει ένα, όχι το μόνο, ένα από τα πολλά τοπόσημα μιας πόλης η οποία αλλάζει και η οποία προχωρά με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαρίθμησε τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στον Πειραιά, ανάμεσά τους το Μετρό και το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, ενώ αναφέρθηκε και «στη μετατροπή του σε ένα λιμάνι το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό το οποίο αποκαλούμε «cold ironing», ο εξηλεκτρισμός του λιμανιού, και ο Πειραιάς να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας μεγάλης περιβαλλοντικής πρόκλησης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρούμενος που ο Πειραιάς μετατρέπεται από μία πόλη η οποία ήταν ταυτισμένη με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα όπως είπε, «σε μία πόλη - προορισμό, αυτοτελή προορισμό. Και σε μία πόλη η οποία μπορεί να προσελκύσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν της ναυτιλίας, με την οποία, ο Πειραιάς θα είναι ούτως ή αλλιώς πάντα ταυτισμένος».

«Συνολικά θα πρέπει να ξεπεράσουμε μια σχετική «πολεοδομική υψοφοβία» την οποία έχουμε στο πώς σχεδιάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ κλείνοντας δήλωσε πως «Είναι ένα σύνθετο τεχνικά έργο, όπως βλέπετε, και με πολύ υψηλά περιβαλλοντικά standards. Ένα έργο το οποίο είναι πρότυπο ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ενέργεια».