Πολιτική

Ο Κασσελάκης επιδιώκει την προσωπική κόντρα με τον Μητσοτάκη

Ο Κασσελάκης επιδιώκει την προσωπική κόντρα με τον Μητσοτάκη Φωτογραφία: intime
Σε κόντρα προσωπικού χαρακτήρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται να επιχειρεί να μετατρέψει ο Στέφανος Κασσελάκης το ζήτημα που έχει προκύψει με τη δημοσιοποίηση της περιουσιακής του κατάστασης και μάλιστα ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές.

Οι αιχμές για τον τρόπο απόκτησης των ακινήτων του πρωθυπουργού, η επαναφορά του ζητήματος των επί της ουσίας μη εξυπηρετήσιμων δανείων της ΝΔ, η πρόταση της τελευταίας στιγμής για ντιμπέιτ Κασσελάκη - Μητσοτάκη και η πλειάδα ανακοινώσεων, καθώς και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε μία-δύο μέρες, φανερώνουν τη διάθεση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσδώσει στην προεκλογική ατζέντα χαρακτήρα προσωπικής μονομαχίας.

Ψάχνοντας επιβεβαίωση του βασικού αντιπάλου του Μητσοτάκη

Αν και είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να μπει σε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, ιδίως με ένα ντιμπέιτ το οποίο θα αναβάθμιζε το αντιπολιτευτικό στάτους του Στέφανου Κασσελάκη, ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου έχει κάθε λόγο να προσπαθεί να διατηρήσει τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου τον ρόλο του πιο «κινητικού» αρχηγού της αντιπολίτευσης, με στόχο να αναγνωριστεί από τους πολίτες ως ο βασικότερος αντίπαλος του πρωθυπουργού.

Και μπορεί αυτή η τακτική του επικεφαλής της Κουμουνδούρου να προκύπτει ως ανάγκη, καθώς είναι αδύνατον να συνεχίζει να απευθύνεται στα ετερόκλητα ακροατήρια που στόχευε με μια πιο παραδοσιακή άρθρωση προγραμματικών θέσεων, πόσο μάλλον με θέματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, παρόλα αυτά εγκυμονεί ρίσκα, ιδίως σε μια περίοδο που οι πολίτες προσπαθούν να αποφασίσουν τι θα επιλέξουν, επομένως αναζητούν σε έναν βαθμό και την πολιτική ουσία.

Πώς απαντούν στις επικρίσεις

Σε κάθε περίπτωση, η Κουμουνδούρου επιμένει στο ζήτημα, καταρχάς απαντώντας σε όλες τις επικρίσεις που έχει δεχτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχέση με τον χρόνο δημοσιοποίησης των στοιχείων της περιουσιακής του κατάστασης, δηλαδή την τελευταία εβδομάδα των εκλογών, αναφέρουν ότι μέχρι τώρα περίμενε τα σχετικά έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σε ότι αφορά τον λόγο που δεν είχε χαρακτήρα επίσημου έγγραφου πόθεν έσχες, απαντούν ότι η πλατφόρμα για την κατάθεση πόθεν έσχες δεν έχει ανοίξει με ευθύνη της κυβέρνησης. Επίσης, προκαλούν το Μέγαρο Μαξίμου να αφήσει τις γενικόλογες σκιές και να πει συγκεκριμένα τι έχει να προσάψει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Πιο πετυχημένος, πιο καθαρός

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση και προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπληρώσει το αντίστοιχο excel, το οποίο μάλιστα του έχουν στείλει και με email…, ώστε να είναι γνωστή και η μεταβολή της δικής του περιουσιακής κατάστασης για το 2022 και για το 2023, δεδομένου ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν καταθέσει πόθεν έσχες παρά μόνο για τα στοιχεία του 2021.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου προκαλεί διαρκώς για τη σύγκριση των δύο πόθεν έσχες, καλλιεργώντας την εικόνα δύο εξίσου εύπορων πολιτικών ηγετών, με τον έναν όμως να έχει εκμεταλλευτεί τα αξιώματα του για αυτό τον σκοπό και τον άλλον να έχει πετύχει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς των ΗΠΑ.

Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ θέτουν και το θέμα της τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας της ΝΔ (διπλάσια από το άθροισμα των υπόλοιπων κομμάτων), αλλά και της αμοιβής του επικοινωνιολόγου Σταν Γκρίνμπεργ, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ έχει συσσωρεύσει χρέος 500 εκ το οποίο συνεχώς αυξάνεται, αντί να εξυπηρετείται.