Πολιτική

Συνεργάτης Κασσελάκη αφήνει αιχμές κατά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη

Συνεργάτης Κασσελάκη αφήνει αιχμές κατά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη Φωτογραφία: syriza
Για «σκιές» και «συναλλαγές» κατά τον έλεγχο του Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Θανάσης Οικονόμου, αφήνοντας αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην Επιτροπή

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος άφησε αιχμές κατά στελεχών του κόμματος και της Επιτροπής που έλεγξε το το Πόθεν Εσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «συναλλαγές» και «σκιές».

Σε συζήτηση στο Action 24 με αφορμή το Πόθεν Εσχες του Στέφανου Κασσελάκη, αρχικά, ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής είπε: «Ο κύριος Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».

Ο Θανάσης Οικονόμου σχολίασε πως «μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

«Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» είπε ο κ. Κακλαμάνης με τον κ. Οικονόμου να λέει: «Υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Δεν θέλω να μπω σε ένα πινγκ πονγκ αλλά προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Ο παρουσιαστής Σεραφείμ Κοτρώτσος ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει αν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή». «Και σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές», απάντησε ο κ. Οικονόμου.

«Δηλαδή, λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον Θανάση Οικονόμου να απαντά: «Σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί ήταν για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Ο κ. Κακλαμάνης αντέδρασε λέγοντας «τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο;» και συνέχισε: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;» διερωτήθηκε ο κ. Κακλαμάνης.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

«Αυτό που λέει ο κ. Οικονόμου είναι σοβαρό. Οτι έκαναν στραβά μάτια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή, για το Πόθεν Εσχες Μητσοτάκη», σχολίασε ο παρουσιαστής με τον κ. Οικονόμου να απαντά «πιθανόν...».

Αδειασμα από Κεχαγιά

Οι δηλώσεις του Θανάση Οικονόμου προκάλεσαν αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, να τον «αδειάζει», λέγοντας ότι «εμείς δεν έχουμε γείρει θέμα ελέγχου των προηγούμενων ετών. Εμείς λέμε ότι από το 2021 (σ.σ.: οπότε και κατατέθηκε το τελευταίο Πόθεν Εσχες) ο κ. Μητσοτάκης αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλλει δήλωση Πόθεν Εσχες. Στο διάστημα αυτό,  ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, έχει αποκτήσει κι άλλα περιουσιακά στοιχεία και άλλα ακίνητα».

{https://www.youtube.com/watch?v=Z_yxSpBqwx4&t=1s}

Νέα Αριστερά:Το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ

«Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και γίνεται φανερό το αδιέξοδο του lifestyle και της ταύτισης με στρατηγικές επιλογές της Δεξιάς όπως οι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, το κόμμα Κασσελάκη υιοθετεί ανοιχτά τακτικές Τραμπ: Εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας, απροκάλυπτα fake news, υπερωρίες της χωματερής του διαδικτύου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

«Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του. Ως εδώ με τον βούρκο!», τονίζει, διαμηνύοντας ότι «οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά». «Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη», προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη».

«Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο, ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους. Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», καταλήγει η ανακοίνωση της.