Πολιτική

Καιρίδης - Τελετή παράδοσης στο υπουργείο Μετανάστευσης: «Ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός»

Καιρίδης - Τελετή παράδοσης στο υπουργείο Μετανάστευσης: «Ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο Δημήτρης Καιρίδης παρέδωσε σκυτάλη στον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Χαρούμενος που παραδίδει τη σκυτάλη σε έναν συμπατριώτη του δήλωσε απερχόμενος από τη θέση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ο Δημήτρης Καιρίδης. Σημείωσε δε ότι ήρθε η ώρα μου να γίνω και εγώ τέως.

Ο Δημήτρης Καιρίδης παρέδωσε στον νέο υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλος τη σκυτάλη του υπουργείου λέγοντας πως «Είμαστε περήφανοι για την πολιτική μας και τα αποτελέσματά της» είπε ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Στην πολιτική είμαστε όλοι μέλλοντες τέως και ήρθε η ώρα και για μένα να γίνω τέως υπουργός. Παραμένω ωστόσο βουλευτής και στρατιώτης της παράταξης στον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο Δημήτρης Καιρίδης.
«Χαίρομαι ειλικρινά που παραδίδω σε ένα συμπατριώτη μου, με τον οποίο γνωριζόμαστε από παιδιά. Χαίρομαι που ως Καβαλιώτης παραδίδω σε έναν Καβαλιώτη. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Φίλε Νίκο, καλωσόρισες στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και καλή επιτυχία στο έργο σου».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του σημείωσε ότι «Το μεταναστευτικό είναι μία πολυπαραγοντική εξίσωση. Υπάρχει η ευρωπαϊκή διάσταση σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ευρώπη με πάρα πολλές αναδυόμενες και ήδη εξεφρασμένες προκλήσεις και εντάσεις γεωπολιτικής φύσης και άλλης που κατά την προσωπική μου εκτίμηση πρόκειται να εντείνουνε και το πρόβλημα των πιέσεων, άρα ο βαθμός ετοιμότητας ασφαλώς και δεν χαλαρώνει, αντιθέτως θα πρέπει και να ενταθεί ανάλογα με τη συγκυρίες. Έχει όμως και την εθνική του διάσταση και εθνική του διάσταση».