Πολιτική

Ανησυχία Παναγιωτόπουλου για το μεταναστευτικό

Ανησυχία Παναγιωτόπουλου για το μεταναστευτικό Φωτογραφία: intime
Φόβους για κύματα εκατομμυρίων προσφύγων από μια «ανάφλεξη», όπως είπε στον Λίβανο εξέφρασε, μιλώντας στην Ολομέλεια ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον Δυτικό κόσμο.

«Η στρατηγική της Ελλάδας είναι σε σωστά επίπεδα. Καμία στρατηγική όμως δεν θα αποδώσει αν γίνει εισβολή στο Λίβανο και ξεσπάσει ένα κύμα εκατομμύριων προσφύγων. Τότε όλες οι στρατηγικές θα πάνε στράφι», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εάν η κρίση είναι σφοδρή θα ζητηθεί περισσότερη χρηματοδότηση από το 1,6 δις που λαμβάνει η Ελλάδα για την περίοδο 2021-2027.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υποστήριξε παράλληλα, ότι δεν επηρεάζεται από την εντατικοποίηση των ελέγχων στη Γερμανία, ενώ απέρριψε ότι υπάρχει ζήτημα μαζικών επιστροφών στην Ελλάδα, καθώς δεν μας ζητήθηκε και δεν συζητήθηκε.

«Η Ελλάδα κάνει επιστροφές κατά τα οριζόμενα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, πάνω από 6.000 πολίτες επέστρεψαν σε τρίτες χώρες. Οι όποιες επιστροφές θα είναι αποσπασματικές, δεν θα γίνουν ούτε με λεωφορεία, ούτε με τρένα», ανέφερε.

Γερμανοί κάποτε μας έλεγαν γιατί πάμε τόσο αργά τώρα μας πιέζουν και μας λένε πάτε πολύ γρήγορα.10.29.24 υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για να εντοπιστούν αυτή που πρέπει να επιστραφούν.