Πολιτική

Το «μήνυμα» Δούκα σε Ανδρουλάκη: Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, όχι τοξικότητα

Το «μήνυμα» Δούκα σε Ανδρουλάκη: Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, όχι τοξικότητα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ
Η έμμεση απάντηση του Χάρη Δούκα , από το Συνέδριο του Αλέξη Τσίπρα, στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας και διαγραφές.

Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, όχι τοξικότητα, τόνισε ο Χάρης Δούκας, σε μια δήλωση που ερμηνεύεται και ως έμμεση απάντηση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι για να είναι αποτελεσματικές, δίκαιες και συμπεριληπτικές οι πολιτικές, θα πρέπει να είναι προοδευτικές. Εμείς, συνέχισε, το έχουμε αποδείξει στην Αθήνα, όπου συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στη βάση μιας συγκεκριμένης προοδευτικής ατζέντας.

«Όμως όπως είδαμε και στις ευρωεκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις υποχωρούν. Πρέπει, τώρα, να είμαστε ρεαλιστές και να βάλουμε δύο θέματα. Το πρώτο είναι να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να συζητάμε ανοιχτά και καθαρά για όλα τα ζητήματα, για να έχουμε την άποψή μας και να καταλήγουμε σε μια κοινή συνισταμένη. Η διαφορετική άποψη είναι πλούτος, η διαφορετική άποψη δεν είναι τοξικότητα», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

«Πρέπει να προσπαθούμε σε κάθε βήμα να δημιουργούμε προοδευτικές συγκλίσεις, για να είμαστε αποτελεσματικοί, γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μία πλατφόρμα ή μία γενικόλογη πολιτική. Το ζητούμενο είναι πώς αύριο θα πάω στην Κυψέλη ή στον Άγιο Παντελεήμονα και θα επιλύσω ένα πρόβλημα ασφάλειας ή ένα πρόβλημα πρασίνου ή θα έχω φτιάξει κάποιο πεζοδρόμιο, άρα το ζητούμενο είναι πώς θα βελτιώσω τελικά τη ζωή των πολιτών», συμπλήρωσε.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης στο EΡΤnews διεμήνυσε στους συντρόφους του ότι θα διαγραφεί όποιος επιμείνει στην τοξικότητα μετά τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

«Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος, όποιος βγει με τοξικό λόγο, διχόνοια, θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή, όποιος συνεχίσει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Δεν δέχομαι επιστροφή σε νοοτροπίες που μας οδήγησαν στο 4%», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όταν ρωτήθηκε για την παρέμβαση του Χάρη Δούκα, τον κάλεσε να δηλώσει παρών, αλλά θεσμικά.

«Μίλησε για συνεχιζόμενες ήττες. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ξεκίνησε από το 4%, με αγώνα και θυσία της Φώφης Γεννηματά, από εμένα και χιλιάδες ανθρώπους στα δύσκολα, ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών, αλλά θεσμικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση για τον δήμαρχο Αθηναίων.