Πολιτική

Ελληνική Λύση: Το χρονικό της ρήξης Σαράκη - Βελόπουλου – Τι λέει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής

Ελληνική Λύση: Το χρονικό της ρήξης Σαράκη - Βελόπουλου – Τι λέει ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Η κριτική Σαράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης και το «αντάρτικο» για τους δικηγόρους.

Καταιγιστικές εξελίξεις στην Ελληνική Λύση καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή Επικρατείας, Παύλο Σαράκη.

Στην σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση αφήνει βαρύτατες αιχμές για τον Παύλο Σαράκη, αναφέροντας πως στο κόμμα «δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Ο Παύλος Σαράκης πάντως σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, ανέφερε πως αισθάνεται πλέον ελεύθερος και πως η αιτία της διαγραφής του είναι η κριτική που άσκησε στο ευρωψηφοδέλτιο και άλλες επιλογές του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το χρονικό της ρήξης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews ο Παύλος Σαράκης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για την συμπερίληψη στο ευρωψηφοδέλτιο της Λύσης, της 76χρονης κτηνοτρόφου, Γαλάτως Αλεξανδράκη, λέγοντας όπως σημειώνουν κύκλοι του ότι «χρειάζονται άνθρωποι με αποτύπωμα στην κοινωνία».

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει πως θα συνεχίσει ελεύθερος να υπηρετεί τις αξίες του και πως «η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος».

Πάντως τα σύννεφα στη σχέση των δύο πλευρών είχαν αρχίσει να αχνοφαίνονται νωρίτερα και να προδιαγράφουν την σημερινή εξέλιξη, παρά τις ανακοινώσεις κατευνασμού που της περασμένης εβδομάδας.

Αμέσως μετά τις εκλογές, δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό Τύπο άφηναν υπόνοιες για εσωκομματική αναστάτωση εμφανίζοντας ως «πηγή» τον Παύλο Σαράκη. Η Ελληνική Λύση είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατα και συκοφαντικά δημοσιεύματα» που ξεφύτρωσαν λίγες ώρες μετά την επιτυχία στις εκλογές.

«Είμαστε βέβαιοι ότι και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Παύλος Σαράκης τον οποίο επικαλούνται ως “πηγή” τα συγκεκριμένα συκοφαντικά και υποβολιμιαία δημοσιεύματα, θα προβεί άμεσα στις απαιτούμενες διαψεύσεις και τις απαραίτητες ενέργειες», κατέληγε η ανακοίνωση πετώντας το μπαλάκι στον Παύλο Σαράκη.

Από την άλλη πλευρά ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, είχε καταγγείλει πως εξελίσσεται «μεθοδευμένο σχέδιο δολοφονίας του χαρακτήρα μου από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρουν ότι εκπορεύεται από κύκλους του κόμματος».

Αφού έκανε γνωστό πως συναντήθηκε με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την αντιπρόεδρο του κόμματος τονίζοντας πως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και πως η ηγεσία του κόμματος τον στηρίζει και αποδοκιμάζει αυτά τα δημοσιεύματα, διεμήνυσε πως «συνεχίζουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι τον αγώνα μας για να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες». Και ενώ φάνηκε πως καταλάγιαζε η σκόνη, σήμερα έπεσε σαν «βόμβα» στα κοινοβουλευτικά δρώμενα η διαγραφή του.

To «αντάρτικο» για τους δικηγόρους

Πάντως ο Παύλος Σαράκης είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον περασμένο Μάρτιο, όταν αντικαταστάθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος από τη θέση του ειδικού αγορητή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Δικαιοσύνης για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης και την καταβολή αποζημιώσεων νομικής βοήθειας.

Ο λόγος, όπως είχε πει ο Παύλος Σαράκης ήταν πως ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε γραμμή καταψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ ο τότε βουλευτής του κόμματος στήριζε τις ρυθμίσεις, στάση που ακολούθησε σε όλες τις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου.