Πολιτική

Καρτερός VS Κασσελάκης: Να απολογηθείτε στη βάση του κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών!

Καρτερός VS Κασσελάκης: Να απολογηθείτε στη βάση του κόμματος για το αποτέλεσμα των εκλογών!
«Με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω πέρυσι ο Τσίπρας παραιτήθηκε. Τώρα όλα καλά και πάμε ταξίδι στο Σικάγο;»- Σφοδρή επίθεση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα μέσω της «Κυριακάτικης Αυγής».

Σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει με άρθρο του (ΕΔΩ) στην «Κυριακάτικη Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός, με αφορμή την εκτίμηση του Εκτελεστικού Γραφείου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "άντεξε" στις ευρωεκλογές!

«Από πού κι ως πού συνεπώς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δικαιολογεί να δηλώνει κανείς ότι ευτυχώς δεν χρειάζεται να απολογηθεί στη βάση του κόμματος; Χρειάζεται και παραχρειάζεται. Με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω πέρυσι ο Τσίπρας παραιτήθηκε. Τώρα όλα καλά και πάμε ταξίδι στο Σικάγο;», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τονίζει:

«Τα σοβαρά κόμματα και οι σοβαρές ηγεσίες κρίνονται με βάση τους στόχους που θέτουν. Και στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν να αντέξει. Ήταν η μεγάλη ανατροπή, που θεωρήθηκε σχεδόν σίγουρη. Ήταν να μπει μπροστά από το ποσοστό το 2. Να προσεγγίσει το κόμμα τουλάχιστον το ποσοστό και τις ψήφους του 2023. Τίποτε από αυτά ούτε καν άγγιξε. Κι έτσι μας προέκυψε το «αντέξαμε». Ξαφνικά και βολικά φούσκωσαν οι αντικειμενικές δυσκολίες. Ανιχνεύτηκαν μέσα στο γκρίζο του αποτελέσματος και κάποιες πιο φωτεινές ενδείξεις. Άρα, όλα καλά και… to be continued».

«To be continued? Εδώ μπαίνει ένα κρίσιμο ερωτηματικό. Γιατί, σε ζωντανούς πολιτικούς οργανισμούς η εκτίμηση του χτες είναι βάση για το πώς να προχωρήσουν αύριο. Και το «αντέξαμε», για να μην κοροϊδευόμαστε, είναι το διαβατήριο για να μην αλλάξει τίποτε. Είναι όμως αποδεκτό να τεθούν εκτός συζητήσεως όσα έγιναν προεκλογικά; Η προσωπική στρατηγική, η ανυπόφορη δόση προσωπικών δεδομένων, η θολούρα του μηνύματος, η Πλεύση, τα πόθεν έσχες, οι ανακολουθίες και οι αντιφάσεις; Μήπως, τέλος πάντων, κάτι πρέπει να αλλάξει για να βγει το κόμμα πάνω από το «αντέξαμε»;, αναρωτιέται ο Θανάσης Καρτερός- ενώ κλείνει ως εξής το άρθρο του:

«Όποιος λέει όχι, ας στιγματίσει παρέα με τα τρολ τους «αποστάτες» και τους βάρβαρους μέσα στο κόμμα. Αυτοί εξάλλου πάντα ήταν μια κάποια λύσις. Αλλά αν κάτι πρέπει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδρομή του είναι η δυνατότητα και η ανάγκη να συζητά χωρίς το φόβο της απόλυσης και της δυσφήμισης. Διαφορετικά, αντέξατε; Εντάξει, συνεχίστε, αλλά για πολλούς αυτό δεν αντέχεται. Γιατί ξέρουν ότι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το επόμενο λάθος του. Ή πιο σωστά, το επόμενο «αντέξαμε»…..

Ο Θανάσης Καρτερός, με την παρέμβασή του, σώζει την τιμή της Κουμουνδούρου, καθώς ένα κόμμα δεν μπορεί να θέτει εκλογικούς στόχους, να είναι κάτω έξι μονάδες ή 25% και να μην τρέχει τίποτα, κανένα δε στέλεχός του να μην εκφράζει διαφορετική άποψη, έστω έναν διαφορετικό προβληματισμό!

Σημεία των καιρών για ένα κόμμα που αν μη τι άλλο, ακόμα και στις πιο αρχηγικές στιγμές του, είχε στο εσωτερικό του πλούσιο διάλογο, ακόμα και σε πολύ υπερβολικό βαθμό, ενώ τώρα ουδείς μπαίνει καν στον κόπο για μια σοβαρή ανάλυση...