Πολιτική

H Κουμουνδούρου σε νευρικό κλονισμό

H Κουμουνδούρου σε νευρικό κλονισμό
Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, βουλευτές ζητούν συνεδρίαση της ΚΟ, η βάση Κασσελάκη ζητά διάσπαση.

Κάθε μέρα και σε πιο βαθιά εσωστρέφεια, αλλά και σε πιο έντονη δυναμική νέου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τις απολύσεις επαγγελματικών στελεχών, χθες ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να έχει προηγηθεί, μάλιστα, οποιαδήποτε σχετική διαβούλευση στα όργανα και παρά το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πρόσφατα αναφερθεί στη συγκίνηση που είχε νιώσει όταν είχε δει φωτογραφία του Νίκου Μπελογιάννη με την ιστορική εφημερίδα στη πολύκροτη δίκη του (μπερδεύοντας φυσικά τον Νίκο Μπελογιάννη με τον Νίκο Πλουμπίδη).

Βουλευτές ζητούν αποτίμηση του αποτελέσματος

Επιπλέον, χθες τρεις βουλευτές του κόμματος, οι Γιώργος Καραμέρος, Χάρης Μαμουλάκης και Συμεών Κεδίκογλου, ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, να συνεδριάσει η ΚΟ, προκειμένου να προχωρήσει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι και οι τρεις συγκεκριμένοι βουλευτές δεν αποτελούν, τουλάχιστον έως τώρα, μέρος του αντικασσελακικού στρατοπέδου φανερώνει τη δυσφορία που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως για ορισμένες επιλογές της ηγεσίας της. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι δεν έχει συνεδριάσει κάποιο από τα επίσημα όργανα (πέραν του άτυπου Εκτελεστικού Γραφείου, του οποίου τα μέλη έχουν οριστεί από τον ίδιο πρόεδρο του κόμματος), ενώ ακόμη και η ΝΔ προχωρά σήμερα σε συνεδρίαση της δικής της ΚΟ.

«Ελβετική» μεν, γκρίνια δε

Μολονότι, οι τρεις βουλευτές προσδίδουν στην κίνηση τους πνεύμα ουδετερότητας έναντι των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων, χαρακτηρίζοντας την «Ελβετική», καθίσταται σαφές ότι η γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος μεγαλώνει. Το γεγονός, δε, ότι ο Γιώργος Καραμέρος είχε προστεθεί πρόσφατα, ως μέλος, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, μοιάζει να είναι ακόμη πιο ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης και των ανησυχιών. Για πολλούς ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχει καν οδικός χάρτης για το πότε θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή.

Προσωποπαγές κόμμα, κραυγές για διάσπαση και αμηχανία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα σχεδόν με όλα τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, ο Στέφανος Κασσελάκης προχωρά το σχέδιο του για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα απόλυτα προσωποπαγές κόμμα. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει μεταξύ των στελεχών συμφωνία για το ποια πρέπει να είναι η απάντηση της άλλης πλευράς, δηλαδή αν είναι προτιμότερο να αφεθεί να συνεχίσει να προκαλεί μόνος του τη φθορά του ή αν θα πρέπει να οδηγηθούν τα πράγματα σε μια νέα σύγκρουση για την ηγεσία ή αν θα ήταν χρήσιμο να παρθεί η απόφαση για μια νέα διάσπαση του κόμματος. Το εντυπωσιακό είναι, μάλιστα, ότι αυτές τις μέρες αυτοί που ζητούν ξεκάθαρα μια νέα διάσπαση είναι οι υποστηρικτές Κασσελάκη στα social media και μάλιστα με αρκετά οξύ και επίμονο τρόπο.