Πολιτική

Επιμένει για το μαύρο χρήμα ο Αποστολάκης, όχι όμως στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν υπάρχει κόντρα Κασσελάκη με Τσίπρα»

Επιμένει για το μαύρο χρήμα ο Αποστολάκης, όχι όμως στον ΣΥΡΙΖΑ - «Δεν υπάρχει κόντρα Κασσελάκη με Τσίπρα» Φωτογραφία: SOOC/ ΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα», είπε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ένα 24ωρο μετά τη «βόμβα» περί μαύρου χρήματος στα κόμματα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης επανήλθε, επιμένοντας στα όσα είπε χθες, βγάζοντας όμως πλέον από το κάδρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει (σ.σ. μαύρο χρήμα)», ωστόσο αναρωτήθηκε πως «δεν υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που να μην τα ενισχύει κάποιος;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά, καθώς δεν χρωστάει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει θέμα, είπα τίποτα ψέματα;», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κόντρα Κασσελάκη με Τσίπρα»

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Άμυνας αρνήθηκε ότι οι αναφορές Κασσελάκη είχαν ως στόχο τον Αλεξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να πει κάτι για τον Τσίπρα τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας «χρέωσε» την αναταραχή που προκλήθηκε στα ελληνικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βελτιώνεται αρκετά γρήγορα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια λέξη που να μην είναι η πιο σωστή. Θα μπορούσε να μη χρησιμοποιήσει τη λέξη μαύρο χρήμα. Ποια η πραγματικότητα, μεταξύ μας; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν στα κόμματα;», αναρωτήθηκε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω αντιληφθεί να έχει πάρει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν τα κόμματα, και δεν γίνονται καμπάνιες για να ενισχυθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν βλέπω να υπάρχει κόντρα και διάθεση κόντρας μεταξύ Κασσελάκη και Τσίπρα. Καταρχήν, δεν συμφέρει κανένα. Ούτε τον ένα ούτε τον άλλο».

Καταλήγοντας στα όσα είπε για μαύρο χρήμα, ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως «αν γίνεται, θα έπρεπε να γίνεται με θεσμοθετημένο τρόπο, να μπορεί να κάνει κάποιος μια χορηγία με διαδικασία», να φαίνεται δηλαδή, όπως είπε, αυτός που τα δίνει και αυτός που τα παίρνει.