Πολιτική

Πυρά Πολάκη κατά Κασσελάκη για «υπερπροβολή προσωπικής και οικονομικής κατάστασης», αιχμές για Τσίπρα

eurokinissi eurokinissi
Με δική του διακριτή γραμμή και με βολές τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα, όσο και - λιγότερο - κατά του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίστηκε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica.

Χαρακτήρισε «αξιοπρεπές το εκλογικό αποτέλεσμα» του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, διαφοροποιούμενος από την επίσημη γραμμή της ηγεσίας, σημειώνοντας πως «έχασε ο Μητσοτάκης, δεν ανεβήκαμε εμείς».

Αναφορικά με τα «λάθη» που οδήγησαν στο δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Πολάκης έστρεψε τα βέλη του προς τον Στέφανο Κασσελάκη για την «υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής και της οικονομικής του κατάστασης και της προσωπικής του, πως το λένε, επιλογής συντρόφου κλπ».

«Για μένα αυτά τα δύο πράγματα μάς κόστισαν εκλογικά. Και θεωρώ ότι το έχει κατανοήσει και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τη συζήτηση περί ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς μετά και το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για κουβέντα που έχει ανοίξει «από διάφορους πρόθυμους» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ «οι οποίοι βγαίνουν στα κανάλια και προωθούν αυτήν την ιδέα».

«Αυτό που θέλω είναι ένα πρόγραμμα που θα συγκροτεί ένα νέο κοινωνικό, λαϊκό συμβόλαιο ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το υπηρετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση αν δεν πούμε, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο σύγκρουσης με τα καρτέλ ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων;», σημείωσε ο βουλευτής Χανίων, προσθέτοντας, «μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα με την πασαρέλα των προσώπων. Εγώ θέλω να δω την αρένα των θέσεων», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρο τον Χρήστο Σπίρτζη, λέγοντας πως «τελευταία γλιστράει στον κατήφορο».

Ρωτήστε τον Τσίπρα

Αναφορικά με τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Πολάκης άφησε σαφείς αιχμές, επισημαίνοντας πως «έχουμε να μιλήσουμε από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση πέρυσι το Μάιο».
«Τότε του είχα πει να κάτσει και να δώσει την μάχη μέχρι τέλους. Μιλήσαμε για τις αιτίες, τον Κατρούγκαλο και άλλα, δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Αποφάσισε με τιμιότητα να αποχωρήσει. Παίχτηκαν τότε και πολλά σενάρια που κάποιοι του έσκαψαν το λάκκο…. Αποχώρησε. Τώρα δείχνει να εμπλέκεται στην πολιτική αλλά ρωτήστε τον».

«Δικαιούται όπως όλοι κι αυτός. Μπορεί να κάνει ίδρυμα. Διαφωνώ και το έγραψα στην ανάρτησή μου, ότι υπερασπίζεται, προσπαθεί να προωθήσει την κεντροαριστερά με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Γι αυτό έγραψα για συγκολλήσεις» σημείωσε αναφορικά με το συνέδριο που πραγματοποίησε με το Ίδρυμά του ο πρώην πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας επίσης «λανθασμένη» την παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο του κόμματος. «Πιστεύω ότι ήταν λάθος που δεν ήρθε να μιλήσει στο συνέδριο. Δημιούργησε ένα τραύμα αλλά που επουλώθηκε». Στο ερώτημα αν επουλώθηκε όντως απάντησε, «Ετσι δείχνει…».

«Στο περιβάλλον του προέδρου λέγανε να προσέχουμε μην τρομάξουμε το κέντρο». «Είδαμε το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής», είπε ο κ. Πολάκης αφήνοντας αιχμές για μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο, ενώ απαντώντας στο ερώτημα τι έφταιξε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ του 2023, είπε πως «δεν κάναμε την αντιπολίτευση που οφείλαμε να κάνουμε όλοι».