Πολιτική

Ο Καράογλου ανοίγει τον χορό του «όχι» σε ανανέωση της Σακελλαροπούλου

Ο Καράογλου ανοίγει τον χορό του «όχι» σε ανανέωση της Σακελλαροπούλου Φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
«Δεν δέχομαι ιδεολογικό ευνουχισμό της παράταξης», είπε ο βουλευτής της ΝΔ που χαρακτήρισε τραγικό λάθος τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αρνητικός στην υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου στα Παραπολιτικά 90,1 και τους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Θεωρώ ότι η κα Σακελλαροπούλου έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος με την παρουσία της στο επινίκιο γλέντι (για τον γάμο των ομοφύλων), η/ο πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να είναι το σύμβολο ενότητας του ελληνικού λαού και θεωρώ ότι αυτό ήταν κάτι που ήταν εντελώς διχαστικό. Επομένως έχω προβληματιστεί και προβληματίζομαι πάρα πολύ και με τα σημερινά δεδομένα είμαι αρνητικός», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Χαρακτήρισε τραγικό λάθος το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια «γιατί είναι ξένο προς την ιδεολογία μας, προς τις αρχές μας, προς τις αξίες μας προς την παράδοσή και την ιστορία της παράταξής μας. Υπήρχε το σύμφωνο συμβίωσης αν θέλανε κάποιοι να λυθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μπορούσε με μια απλή τροπολογία να λυθεί εκεί. Δεν κατάλαβα γιατί ένα τρίμηνο ασχολούμασταν με το ζήτημα αυτό, ένα ζήτημα που διαίρεσε την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά κόμματα οριζοντίως. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που στοίχησε στην παράταξή μας και δεν έπρεπε να έρθει όπως επίσης ακόμη μεγαλύτερη ζημιά έκανε το επινίκιο γλέντι».

Αναφορικά με τη διεύρυνση της ΝΔ, στην οποία αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, τόνισε: «Είμαι από αυτούς που βλέπω θετικά τη διεύρυνση της παράταξης. Αισθάνομαι δικαιωμένος και περήφανος όταν βλέπω έναν παλιό μου ιδεολογικό αντίπαλο να έρχεται στις τάξεις της παράταξης μου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τις αρχές, τις αξίες τους, την ιδεολογία τους θα τις φέρουν στη ΝΔ γιατί εμείς έχουμε αρχές, έχουμε αξίες και ιδεολογία. Σαφέστατα είμαι υπέρ της διεύρυνσης αλλά δεν δέχομαι τον ιδεολογικό ευνουχισμό της παράταξής μας».

Με αφορμή τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Κακλαμάνη ότι δεν αντικαταστάθηκε κανενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης στους ανασχηματισμούς, είπε: «Όλοι αυτοί οι εξωκοινοβουλευτικοί κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους που δεν χρειάζονται ποτέ καμία αλλαγή;».