Πολιτική

Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επαναπατρίσει επενδύσεις

Ανδρουλάκης: Χρειαζόμαστε ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επαναπατρίσει επενδύσεις
Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμμετείχε στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.

Η Ευρώπη χρειάζεται πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και αλληλεγγύη, υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο περιθώριο της προσυνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην οποία συμμετείχε, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για ένα ταμείο ευρωπαϊκής κυριαρχίας, το οποίο θα επαναπατρίσει επενδύσεις από τρίτα κράτη.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε πολύ μεγάλες περιπέτειες: η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Αυτές οι περιπέτειες πρέπει να μας κάνουν σοφότερους και να επιλέξουμε πρόσωπα με επάρκεια για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Χρειαζόμαστε πολιτικές για περισσότερη διαφάνεια και περισσότερη αλληλεγγύη που θα στηρίξουν τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όπως είναι η στεγαστική κρίση που πλήττει τις νεότερες γενιές, το δημόσιο σύστημα υγείας και η κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα. Ζητήματα κορυφαία για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες της περιφέρειας», συνέχισε.

«Αλλά και ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας, που θα επαναπατρίσει επενδύσεις από τρίτα κράτη στην Ευρώπη για περισσότερη ανταγωνιστικότητα και καλύτερες θέσεις εργασίας», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.