Παιχνίδια Εξουσίας

Η ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ - Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

Η ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ - Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί
Πώς επιδρά η συμμαχία Δούκα- Χριστοδουλάκη, η υποψηφιότητα Γερουλάνου, ο ρόλος Κατρίνη και Χρηστίδη, η στρατηγική Ανδρουλάκη- Γιατί η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς μπαίνει στην άκρη!

Στην τελική ευθεία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου πρόεδρος, «δελφίνοι» και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ενώ θα αποφασιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, αρχίζουν να διαμορφώνονται οι συμμαχίες των στρατοπέδων.

-Υποψήφιοι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα θα είναι ο Παύλος Γερουλάνος και πιθανότατα ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του. Ενδέχεται να υπάρξουν μια ή δυο ακόμα υποψηφιότητες, με την εκτίμηση να είναι ότι απλώς θα είναι για καταγραφή.

-Η ηγεσία και οι «δελφίνοι» της Χαριλάου Τρικούπη μετρούν από το πρωί χθες που έπεσε η «βόμβα», πόσο επηρεάζει τους συσχετισμούς η συμμαχία του Χάρη Δούκα με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος διαθέτει σημαντικές οργανωτικές δυνάμεις. 

-Η συμμαχία Δούκα-Χριστοδουλάκη οδηγεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τον Παύλο Χρηστίδη στο στρατόπεδο του Νίκου Ανδρουλάκη. 

-Η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού ο καθένας θα θελήσει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υποσχόμενος πως θα το κάνει ξανά μεγάλο και δύναμη κυβερνητικής εξουσίας. Πρώτος στόχος καθενός υποψηφίου είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και μετά, αναλόγως το ποιος θα βγει (άλλος είναι θετικός άλλος όχι) θα εξαρτηθεί η στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην υπόθεση της ανασύνθεσης.

Σήμερα και αύριο θα ενταθούν οι ζυμώσεις ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με την ομαλή διεξαγωγή της οποίας να αποτελεί στοίχημα για όλες τις πλευρές.