Πολιτική

Η απάντηση Κασσελάκη στους «87»: Δεν φοβήθηκα ποτέ τον διάλογο

Η απάντηση Κασσελάκη στους «87»: Δεν φοβήθηκα ποτέ τον διάλογο Φωτογραφία: INTIME/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
Προς μετωπική σύγκρουση Κασσελάκης με τους «87».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο», αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας το κείμενο που συνυπογράφουν 87 στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και 7 βουλευτές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την πολιτική γραμμή του.

«Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή» συμπληρώνουν πηγές του κόμματος.

Όπως φαίνεται και συνηθίζει ο Στέφανος Κασσελάκης θα ακολουθήσει τη μετωπική σύγκρουση με τους διαφωνούντες και την πλήρη «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το κείμενο- παρέμβαση με τη μαζική συμμετοχή μελών του κόμματος, αποτελεί βαρύ πλήγμα για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πρώτη μετεκλογική ρωγμή στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων το κείμενο/πλατφόρμα που υπογράφουν 87 στελέχη του κόμματος δείχνει ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει πλέον μία ενιαία συγκρότηση και ζητάει αλλαγή πορείας.

Στέφανος Κασσελάκης vs «87»

Τα βασικά πρόσωπα που φιγουράρουν στη λίστα των υπογραφόντων (όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, η Κατερνίνα Νοτοπούλου, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Χρήστος Σπίρτζης) έχουν ταυτίσει την πολιτική πορεία τους με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ένας εκ των βασικών συντελεστών του κειμένου ανέφερε στο Dnews ότι η πρωτοβουλία των 87 στελεχών δεν ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού.

Η διαφωνία των 87 ξεκινάει από την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, αφού δεν συμμερίζονται το αφήγημα Κασσελάκη περί εκλογικής επιτυχίας. Στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς».

Παράλληλα, οι 87 εκφράζουν και τη διαφωνία τους έμμεσα για την πολιτική Κασσελάκη αναφορικά με τις συμμαχίες, ζητώντας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ενότητα του προοδευτικού χώρου.

Οι «87» εκφράζουν στο κείμενό τους και την κατηγορηματική διαφωνία τους με τα πειθαρχικά μέτρα που πάρθηκαν σε βάρος των διαφωνούντων καθώς και με τους υπαινιγμούς Κασσελάκη για βρώμικο πολιτικό χρήμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κείμενο γίνεται σαφής αναφορά και στο κλείσιμο της Αυγής, λέγοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των οργάνων του κόμματος.

Ολόκληρο το κείμενο και τον πλήρη κατάλογο των υπογραφών μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.