Πολιτική

Τέλος ο Αυγενάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα - Παραμένει στη ΝΔ

Τέλος ο Αυγενάκης από την κοινοβουλευτική ομάδα - Παραμένει στη ΝΔ Φωτογραφία: SOOC/ ALEXANDROS MICHAILIDES
Ήδη έχει γίνει και εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Λίγο νωρίτερα, αναγνώστηκε στη Βουλή η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τον Λευτέρη Αυγενάκη εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Σας προωθώ την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου κ. Ελευθέριου Αυγενάκη από μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον 157 βουλευτές, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης παραμένει στο κόμμα.

Η απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας με το ερώτημα της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Γιάννη Τραγάκη, η επιτροπή δεοντολογίας διέγραψε τον Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

apofasi-nd-avgenakis_4cba4.jpg

Δεν παραδίδει την έδρα ο Αυγενάκης

Με ανάρτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης ήδη είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να παραδώσει την έδρα του.

«Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», έγραψε στην ανάρτηση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απόλυτα σεβαστή» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή του και συμπλήρωσε ότι έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη»

{https://x.com/l_avgenakis/status/1808456356761882843}

Υπενθυμίζεται ότι οι απαράδεκτες εικόνες με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής ποινικής έρευνας.

Τα ερευνώμενα αδικήματα για τον Λευτέρη Αυγενάκη είναι βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Η ποινική έρευνα «σκοντάφτει» στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, γι’ αυτό θα διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία, με αίτημα την άρση ασυλίας του.