Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι από Κασελάκη που ψάχνει «γραμμή» για τη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι από Κασελάκη που ψάχνει «γραμμή» για τη Γαλλία
Επιχείρηση επιστροφής σε μια στοιχειώδη κανονικότητα ξεκινά αυτές τις μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από την ιδιαίτερα ταραχώδη περίοδο των τελευταίων εβδομάδων για την Κουμουνδούρου.

Δεδομένου, ότι στην Κεντρική Επιτροπή αποφεύχθηκε μια σύγκρουση που θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξελίξεις και ταυτόχρονα ηττήθηκε η προσπάθεια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να κερδίσει την πλειοψηφία του οργάνου για ένα δημοψήφισμα για την Κεντροαριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή μοιάζει να μην έχει λόγους να συντηρηθεί η ένταση. Άλλωστε και οι αντικασσελακική πλευρά είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιδιώκει άλλη μείζονα σύγκρουση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Κοινοβουλευτική Ομάδα και αναζήτηση γραμμής για Γαλλία

Σε αυτό το κλίμα, είναι πολύ πιθανό να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα την Πέμπτη, δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι βουλευτές του κόμματος μετά τις ευρωεκλογές. Παρόλα αυτά, αν όντως πραγματοποιηθεί ΠΓ, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία είναι πολύ πιθανό να περιέχονται αναφορές για τη Γαλλία ανάλογα και με τις εξελίξεις εκεί, με τις πρώτες αντιδράσεις του Στέφανου Κασσελάκη να φανερώνουν κάποια αμηχανία, δεδομένου ότι το αφήγημα περί αρνητικού χαρακτήρα των «από τα πάνω συνενώσεων» δεν επιβεβαιώθηκε, το αντίθετο.

Πολιτική Γραμματεία για οργανωτικά και Αυγή

Επίσης, την Πέμπτη έχει ανακοινωθεί ότι θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία έχοντας στην ατζέντα αποκλειστικά οργανωτικά θέματα, καθώς και το ζήτημα των οικονομικών της Αυγής, αλλά και ευρύτερα των ΜΜΕ του κόμματος. Εξάλλου, την Κυριακή συνεδρίασε με τον Στέφανο Κασσελάκη η νέα οικονομική Επιτροπή της Κουμουνδούρου, έχοντας και αυτό το ζήτημα στην ατζέντα.

Σε μεγάλη ανησυχία οι εργαζόμενοι της εφημερίδας

Πάντως, από την πλευρά των εργαζομένων της εφημερίδας υπάρχει μεγάλη ανησυχία και διάθεση συνέχισης των μαχητικών κινητοποιήσεων. Ο μεγάλος φόβος τους είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει επί της ουσίας να απαλλαγεί από την Αυγή.

Προετοιμασία καταστατικών αλλαγών

Παράλληλα, αναμένεται να προχωρήσει και η επεξεργασία των αλλαγών που θα προταθούν στο Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος στις 4-6 Οκτώβρη. Μέσα στον μήνα, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής που συστάθηκε. Εξάλλου, με δεδομένο ότι ο Αύγουστος στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικός μήνας για την πολιτική σκηνή και τον Σεπτέμβριο κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη ΔΕΘ, ο χρόνος μέχρι τις αρχές Οκτώβρη είναι ουσιαστικά περιορισμένος.

Εξετάζεται ταξίδι Κασσελάκη στη Κύπρο με αφορμή τα 50 χρόνια του Αττίλα

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πιθανό να μεταβεί μέσα στον Ιούλιο στην Κύπρο προκειμένου να έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του νησιού, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον Αττίλα.