Πολιτική

Ένταση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για κομματικά ΜΜΕ, σχέσεις τρολ-Κουμουνδούρου και σκιές περί μαύρων ταμείων

Ένταση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για κομματικά ΜΜΕ, σχέσεις τρολ-Κουμουνδούρου και σκιές περί μαύρων ταμείων Φωτογραφία: SOOC/ DIMITRIS KAPANTAIS
Οχτώ μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τον Κασσελάκη για το SMS.

Νέες αντιπαραθέσεις μεταξύ του κασσελακικού στρατοπέδου και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τελείωσε στις 17:00, προκειμένου να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συναντήσεις του Στέφανου Κασσελάκη με πολίτες.

Στη συνεδρίαση προέκυψαν διαφωνίες και εντάσεις για αρκετά ζητήματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να οριστεί νέα συνεδρίαση του οργάνου την ερχόμενη Δευτέρα.

Νέο κείμενο κριτικής προς ψηφοφορία από 8 μέλη

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε κριτική στον πρόεδρο του κόμματος για τις συνεχιζόμενες υπόνοιες που αφήνονται από διάφορες πλευρές του κασσελακικού στρατοπέδου περί ύπαρξης μαύρων ταμείων τα προηγούμενα χρόνια στην Κουμουνδούρου, αλλά και για τις επιθέσεις που εξαπολύουν σε στελέχη του κόμματος γνωστά «τρολ» του διαδικτύου που υποστηρίζουν τη σημερινή ηγεσία, καθώς και για το ζήτημα των κομματικών ΜΜΕ, για το οποίο ζητείται από τον Στέφανο Κασσελάκη πλάνο βιωσιμότητας και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, 8 μέλη του οργάνου, οι Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης, κατέθεσαν σχετικό κείμενο προς ψηφοφορία, η οποία όμως μετατέθηκε για τη Δευτέρα.

Κασσελάκης: «Δεν έχω σχέση» με τη επικοινωνία γραφείου Τύπου και Μωραΐτη

Στη συζήτηση τέθηκε με ένταση και η εμπλοκή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Μπάμπη Παπαδάκη, στον καυγά που είχαν μέσα στην ημέρα ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης με τον Χρήστο Σπίρτζη, για την οποία τα 8 μέλη της ΠΓ εξηγήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, με τους 8 να του ανταπαντούν ότι έχει ευθύνη για τη δραστηριότητα των μελών του γραφείου Τύπου.

Συγκρότηση ομάδων προετοιμασίας για τη ΔΕΘ

Παράλληλα, με πρόταση του προέδρου θα συγκροτηθούν από την ΠΓ ομάδες εργασίας για την προετοιμασία της ΔΕΘ, οι οποίες θα αφορούν 5 τομείς: στέγη, τράπεζες κ ιδιωτικό χρέος μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υγεία και εργασία.

Επίσης, η ΠΓ ενημερώθηκε διεξοδικά από την Οικονομική Επιτροπή και εκπροσώπους της διοίκησης των κομματικών ΜΜΕ για τα οικονομικά στοιχεία. Λόγω όμως της κρισιμότητας και της σοβαρότητας του θέματος, καθώς και των διαφωνιών που προέκυψαν, δεν κατέληξε σε αποφάσεις.