Πολιτική

Καρότο και μαστίγιο ο Γεωργιάδης για τον Πολάκη: Ανακαλεί το «ουστ», τον καλεί όμως «να πάει σε οφθαλμίατρο»

Καρότο και μαστίγιο ο Γεωργιάδης για τον Πολάκη: Ανακαλεί το «ουστ», τον καλεί όμως «να πάει σε οφθαλμίατρο»
Για «σφάλμα» έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, αναφερόμενος στο «ουστ» που εκστόμισε την Τετάρτη (17/07) προς τον Παύλο Πολάκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε πρώτος σήμερα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε πως «περίμενα να δω αφιερώματα, συνδέσεις στα κανάλια, καταδίκες από δεξιούς και εντός εισαγωγικών αριστερούς για το “ουστ” που ακούστηκε προς εμένα από κυβερνητικά χείλη και συγκεκριμένα από τον κ. Γεωργιάδη».

«Πού είναι οι ευαίσθητοι να βγάλουν οργίλες ανακοινώσεις;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να επισημάνει πως «σεβάστηκα την καταγωγή και την ανατροφή μου και δεν είπα τίποτα άλλο…».

«Κακώς είπα το ”ουστ”.Το αναγνωρίζω, άνθρωπος είμαι, με βρίζατε επί 15 λεπτά. Μου ξέφυγε, χρεώστε μου ανθρώπινο σφάλμα», είπε ο υπουργός Υγείας, αποδίδοντας την αντίδρασή του, στις επιθέσεις που εξαπέλυε εναντίον του, ο Παύλος Πολάκης.

«Να πας σε οφθαλμίατρο»

Της «ανακωχής» των δύο, είχε προηγηθεί αντιπαράθεση για την Υγεία, με τον Παύλο Πολάκη να επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη για τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά τον αναλυτικό κατάλογο των έργων για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Ο υπουργός Υγείας, αφού υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει 565 εκατ. ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας, σχολίασε σκωπτικά τα εξής: «Ο Πολάκης κάποτε δεν έβλεπε τους γερανούς στο Ελληνικό. Όπως δεν έβλεπε τα εργοτάξια στο ελληνικό έτσι δεν βλέπει τώρα τα έργα για τα νοσοκομεία. Ο κ. Πολάκης μπορεί να πάει σε οφθαλμίατρο!».

«Έλα εσύ να δουλέψεις για τα κενά»

Η κόντρα συνεχίστηκε και για τα κενά στο νοσοκομεία των νησιών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως δεν αντιστρέφεται το κύμα φυγής εάν δεν βάλει η κυβέρνηση το χέρι στην τσέπη, λέγοντας πως «ή θα κλαίμε που φεύγουνε οι γιατροί και θα προσπαθούμε να επιτάξουμε ιδιώτες», ενώ ρώτησε τον υπουργός Υγείας «εσείς είστε οι φιλελεύθυεροι που θα πάρετε τέτοια αναγκαστικά μέτρα;».

«Γιατί δεν έρχεστε κ. Πολάκη να δουλέψετέ εσείς στο ΕΣΥ; Γιατρός δεν είσαστε; Πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγετε μπροστά σας, αφού είστε τόσο αμύντορας του ΕΣΥ γιατί δεν μπαίνετε για εφημερίες;», ρώτησε τον Παύλο Πολάκη από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, καλώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να «αφήσει τις δικαιολογίες πια».